3 Tl’ye 3 Çeşit Yemek Hizmetinin Ağı Genişliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dezavantajlı mahallelerde 3 TL’ye 3 çeşit yemek hizmeti verdiği “Mahalle Mutfakları”nın sayısı yeni açılan 4 noktayla birlikte 14’e yükseldi. Tarsus, Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde yeni açılan noktalarla ağını genişleten Mahalle Mutfakları, Erdemli ilçesinde ise ilk kez başladı. Hafta içi her gün 16.30-18.30 saatleri arasında mersin.bel.tr adresinde duyurulan noktalarda Mahalle Mutfakları vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

3 Tl’ye 3 Çeşit Yemek Hizmetinin Ağı Genişliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin ‘Tenceremiz Paylaşım İçin Kaynıyor’ sloganıyla başlattığı Mahalle Mutfakları hizmetinin ağı genişledi. 4 noktada başlayan hizmet, geçen yılın son aylarında 10 noktaya çıktı. 2021’de yeni açılan 4 noktayla birlikte Mahalle Mutfakları’nın sayısı 14’e ulaştı. Toroslar, Tarsus ve Akdeniz ilçelerinde sunulan hizmet, Erdemli ilçesinde açılan Mahalle Mutfağı ile ilk kez başladı. Özellikle dar gelirli yurttaşların yoğun olarak yaşadığı noktalarda başlatılan proje, gün geçtikçe daha çok vatandaşın yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Erdemli ilçesinde Türbe Caddesi Köylü Garajı karşısında, Akdeniz ilçesinde Turgutreis Mahallesi ve İhsaniye Mahallesi’nde, Tarsus ilçesinde de Fahrettinpaşa Mahallesi Vefa Köprüsü Önü’nde vatandaşlar bu hizmetten faydalanabiliyor.

“Talep günden güne artıyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, Mahalle Mutfakları’nın vatandaşlardan yoğun talep gördüğünü belirterek, “Daha önce 10 noktada hizmet veriyorduk. Bu sayıyı bu hafta itibariyle 14 noktaya çıkarttık. Yeni noktalarımızdan birisi de Erdemli’de. Bu talep günden güne artıyor. Özellikle zor ekonomik şartların yaşandığı bu dönemde çok ilgi görüyor. Artan bu talebi karşılamak adına şu an 1’i sabit 13 mobil noktada hizmet vermekteyiz. Yakın zamanda 11 sabit noktada olmak üzere konteynerlerimiz de hizmet verecek. Bu noktalarımızı hem yer hem de bölge anlamında daha çok artırarak bu hizmete devam edeceğiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinasyon Şube Müdürü Ali Bolacalı ise “Vatandaşlarımızın pandemi döneminde gıda ve beslenme ihtiyacını karşılamak adına böyle bir kampanyayı başlattık. 3 kap yemek 3 TL” diye konuştu.

“Erdemli’de bu ihtiyacın ciddi oranda olduğunu gördük”

Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, Erdemli’de Mahalle Mutfakları’na büyük ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Pandemi süresince iş yerlerinin kapalı olması, insanların gıda maddelerine ulaşmakta zorlanmasıyla birlikte yemek desteği ihtiyacı olduğunu gördük. Bu konuda Erdemli’nin buna çok ihtiyacı olduğu düşüncesiyle, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer, 3 kap yemek 3 lira şeklindeki dağıtımımızın Erdemli’de de olması gerektiğini söyledi” dedi.

“Çoğu vatandaşımız Kurban Bayramı dışında et alıp yiyemiyor”

Erdemli ilçesi Toros Mahallesi’nde yaşayan İbrahim Çoban ise Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşla ilgilenmesinin kendisini onurlandığından ve duygulandırdığından söz ederek, “Daha önce böyle bir şey görmedik. Belediye’nin vatandaşla ilgilenmesi gerçekten onur verici ve insanı duygulandırıyor böyle şeyler. Bir bardak çay içiyoruz zaten 1,5-2 lira. Kaldı ki sen 3 çeşit yemek veriyorsun 3 liraya. Daha tarih böyle bir şeyi yazmaz. Gerçekten teşekkür ediyorum Vahap Başkanım’a ve ilgilenen tüm personellerine. Erdemli’de böyle bir hizmeti görmek beni onurlandırıyor” diye konuştu.

“Hiç olmazsa garibanın karnı doyuyor”

Turgutreis Mahalle Muhtarı Ahmet Eldeniz, salgın sürecinin vatandaşları ekonomik açıdan olumsuz etkilediğini belirterek, “Milletin alım gücü biraz düştü. Mahallemde çok işsiz insan var. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 3 çeşit yemek 3 lira projesi çok iyi. Bu projede emeği geçen Başkanım Vahap Seçer’e ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Turgutreis Mahallesi sakinlerinden Necmettin Aysel ise Mahalle Mutfakları ile dar gelirli vatandaşların karnının doyduğunu vurgulayarak, “Bunu kim yaparsa yapsın, fakir fukaranın karnı doysun. Mühim olan bu insanların isteklerine cevap vermek. Bunu da Vahap Seçer başardığı için ona binlerce teşekkür ediyorum. Hiç olmazsa garibanın, fakir fukaranın karnı doyuyor” diye konuştu.