Akdeniz Belediye Meclisi, Aralık Ayı İkinci Birleşimini Gerçekleştirdi

Akdeniz Belediye Meclisi, Aralık ayı ikinci birleşimini; M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda, konferans salonunda gerçekleştirdi. Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda, bir önceki birleşim tutanak özetinin kabul edilmesinden sonra Meclis, komisyonlardan gelen raporların görüşülmesiyle devam etti.

Akdeniz Belediye Meclisi,  Aralık Ayı İkinci Birleşimini Gerçekleştirdi

Akdeniz ile Konya, kardeş belediye olacak

Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü Mecliste; Akdeniz Belediyesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi arasında, eğitim, kültür, sağlık ve sosyal alanlarda işbirliğini geliştirmek ve sözleşmeler imzalamak amacıyla Kardeş Şehir Protokolü hazırlanması için Başkan Gültak’a üyelerin oybirliğiyle yetki verildi.

İşçilerin belge ücreti Akdeniz Belediyesi’nden…

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanların zorunlu mesleki yeterlilik belgelendirilmesi amacıyla; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Akreditasyon Belgeli MEYEM’e 500 bin TL teminat mektubu verilmesi ve MEYEM ile Akdeniz Belediye Başkanlığı arasında protokol yapılarak, Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı’na sunulması konusunda Başkan Gültak’a yetki verilmesiyle ilgili teklif oybirliğiyle kabul edildi.

Akdeniz Belediye Başkanlığı’nın; Türkiye Jimnastik Federasyonu tarafından 14-21 Aralık 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Gençler, Büyükler, Kadınlar ve Erkekler 2020 Avrupa Jimnastik Şampiyonası’nda catering (yemek servisi) hizmetleri için sponsor olmasıyla ilgili rapor oybirliğiyle Meclis’ten geçti.

Meclis toplantısında; Koronavirüs (Covid19) salgınına karşı özveri ile çalışan belediye personelinin ödüllendirilmesinin yanı sıra; Mersin ili ve ilçelerinde yaşayıp, evlerinden çıkamayan engelli vatandaşlar için, ‘Evlerini Birer Okul Yapalım’ sloganı ile gönüllü eğitimcilerin desteğinin sağlanmasına yönelik kampanyaya ilişkin komisyon kararı da oybirliğiyle kabul edildi.

“Sokağa çıkma yasağında, vatandaşımızın yanında olacağız”

İçişleri Bakanlığı’nın; Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla, hafta sonu uygulayacağı 2 günlük sokağa çıkma yasağı boyunca; yaşlı, engelli, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşların 7/24 yanında olacaklarını kaydeden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, kendisinin de mahalleleri ziyaret ederek, zabıta müdürlüğü ve diğer müdürlük ekiplerinin çalışmalarını denetleyeceğini de sözlerine ekledi.

“Kadınlar, hayatın her alanında etkin rol almalı”

Konuşmasında; kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 86’ıncı yıldönümünü de tebrik eden Başkan Gültak; kadınları başta siyaset olmak üzere, ekonomi, sanat ve kültürel yaşamın her alanında etkin rol almaya çağırdı. “Kadınlar, siyasetin, sivil toplum örgütlerinin içinde mutlaka olmalıdır” diyen Başkan Gültak, Çünkü kadınlar, hem fikir ve duruşlarıyla bulundukları yere bir renk katıyorlar hem de bir seviye kazandırıyorlar. İl Başkanlığı yaptığım dönemde de listeme yazdığım 50 kişiden 10’u kadındı. Bu kadınlardan ikisi de aktif görevlerde yer alan başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu” diye konuştu.

“Tarihi Çankaya İlkokulu binasını geleceğe taşımak istiyoruz”

Çankaya ilkokulunun bulunduğu Nüzhetiye Mahallesi 88 ada 25 parsel için hazırlanan imar plan değişikliği, Akdeniz Belediye Meclisince kabul edilmiş, alınan bu karar Büyükşehir Belediye Meclisince de onaylanmıştı. Alınan karara, askı süresi içinde HDP'li Meclis üyesi Ali Tanrıverdi itiraz etmişti.

İtiraz; Akdeniz Belediyesi ihtisas komisyonlarında reddedildi. Fakat Akdeniz Belediye Meclisi'nin Aralık ayı ikinci birleşiminde yapılan oylamada: HDP, CHP ve EMEP'li üyelerin oy çokluğu ile komisyon kararı reddedilerek itiraz kabul edildi. Alınan bu karar, Mersin Büyükşehir Meclisi'nde tekrar görüşülecek.

Gündem maddesiyle ilgili bir açıklama yapan Başkan Gültak; kendisinin de Çankaya İlkokulu’nda okuduğunu ve hatıralar biriktirdiğini ifade ederek; “Çankaya İlkokulu’ndan okuldan mezun olmuş, kentimizin aydın, yazar ve sanatçıları ile de görüşüp derdimi anlattım ve genel bir kabul buldu. Dolayısıyla bu okulumuzu bir kreşe çevirmeyi; çocuklarımızın hem eğitim alabileceği, hem de eğlenip oyunlar oynayabileceği bir alana çevirmeyi amaçlıyoruz. Bu sayede Tarihi Çankaya İlkokulu binasını hem kentimize ve vatandaşlarımıza kazandırmak, hem de bir miras olarak geleceğe taşımak istiyoruz” diye konuştu.