Akdeniz Belediyesi’nin Öğrencilere Desteği Artarak Sürüyor

Akdeniz Belediyesi’nin, lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanan Akdenizli öğrencilere desteği artarak devam ediyor. Üniversiteye hazırlanan 3 bin gencin ardından, liselere geçiş sınavına hazırlanan 4 bin 500 öğrenciye de ücretsiz hazırlık seti dağıtıldı.

Akdeniz Belediyesi’nin  Öğrencilere Desteği Artarak Sürüyor

Çözerken öğreten yeni tarz 16 deneme sınavı

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, ilçe sınırlarında yaşayıp Liselere Geçiş Sistemi Sınavı’na (LGS) hazırlanan 8’inci sınıf öğrencilerine, “LGS Hazırlık Devam Seti” hediye edildi. Çözerken öğreten, yeni tarz, yeni nesil üst düzey mantık ve muhakeme sorularından oluşan ve içerisinde 8 sözel, 8 sayısal olmak üzere toplam 16 deneme sınavı bulunan LGS'ye hazırlık setini, Akdeniz’de ikamet eden 8’inci sınıf öğrencisi 4 bin 500 çocuğa ulaştırıldı.

Üniversiteye hazırlanan öğrencilere de Eğitim Akademisi paketi verilmişti

Akdeniz Belediyesi, üniversiteye hazırlanan lise mezunu ve son sınıf öğrencileri için geçen haftalarda hayata kattığı ve Mersin’de bir ilk olan; “Akdeniz Belediyesi Eğitim Akademisi Projesi” ile de Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 3 bin Akdenizli öğrenciye; Tam Öğrenme Modeli’ne uygun şekilde hazırlanan ‘Eğitim Akademisi’ paketini hediye etmişti.

“Çocuklarımızın eğitimi için tüm imkânlarımızı kullanıyoruz”

Eğitim süreci ve öğrencilere yönelik projelere ilişkin açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; belediyenin tüm imkânları ölçüsünde çocukların eğitim sürecine desteklerinin devam edeceğini vurguladı. “Çocuklarımız, en kıymetli varlığımız, umudumuz ve bizim geleceğimizdir” diyen Başkan Gültak, “Çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimi için tüm gücümüzü ve imkânlarımızı seferber ederek, onlara her türlü desteği sunacağız.

Eğitim sürecini çok önemsiyoruz. Salgın nedeniyle içinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde, bir yandan çocuklarımıza eğitim setleri ulaştırıp onlara destek olurken, diğer yandan, okullarımızın da fiziki koşullarını iyileştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü bir ülke; ancak eğitimin kalitesinin yanı sıra, eğitimcilere ve öğrencilere sunulan destek ve imkânlarla büyür, gelişir ve her alanda yükselebilir” ifadelerini kullandı.