Baki Şimşek” Danyal (A.S.) Türbesi , Alahan Manastırı Ve Kızkalesi Dünya Miras Listesine Alınsın”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel Kurulu’nda Söz Aldı. Kültür Ve Turizm Bakanlığı Bütçe Görüşmeleri Sırasında Konuşan Şimşek Danyal (A.S.) Türbesi, Alahan Manastırı Ve Kızkalesi’nin Dünya Miras Listesine Alınması İçin Çalışma Başlatılmasını Talep Etti. Ayasofya Cami’nin Yeniden İbadete Açılmasıyla İle İlgili De Konuşan Şimşek, Kültür Ve Turizm Bakanı’na Türk Milleti Adına Teşekkürlerini İletti.

Baki Şimşek” Danyal (A.S.) Türbesi , Alahan Manastırı Ve Kızkalesi Dünya Miras Listesine Alınsın”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel Kurulu’nda Söz Aldı. Kültür Ve Turizm Bakanlığı Bütçe Görüşmeleri Sırasında Konuşan Şimşek Danyal (A.S.) Türbesi, Alahan Manastırı Ve Kızkalesi’nin Dünya Miras Listesine Alınması İçin Çalışma Başlatılmasını Talep Etti. Ayasofya Cami’nin Yeniden İbadete Açılmasıyla İle İlgili De Konuşan Şimşek, Kültür Ve Turizm Bakanı’na  Türk Milleti Adına Teşekkürlerini İletti.Şimşek Konuşmasının Devamında ; “    Sayın Bakanım, Öncelikle, Seksen Beş Yıl Sonra Ayasofya'da Yeniden Ezan Seslerini Okuttuğunuz Ve Orayı İbadete Açtığınız İçin Türk Milleti Adına Sizlere Teşekkür Ediyorum.
    Seçim Bölgem Olan Mersin Anamur Ören'deki Tarihî Yerin Kazı Ve Restorasyon İşlemlerinin Yapılamasını ,  Mut Da Ki, Geçici Kültür Mirası Listesine Daha Önce Alınan Alahan Manastırını, Mersin Pompeipolis Ve Tarsus Gözlükule' Deki Kazıların,  Silifke Kız Kalesi'ndeki Kazı Ve Restorasyon İşlemlerinin Yapılmasıyla İlgili 2021 Yılında Bir Plan Program Yapılmasını Ve Danyal (A.S.) Türbesi Başta Olmak Üzere, Alahan Manastırı Ve Kız Kalesi'nin Dünya Miras Listesi'ne Yeniden Alınması İçin Bir Çalışma Başlatılmasını Talep Ediyorum” Şeklinde Konuştu.