Başkan Seçer, MEDEKA’nın Alt Kurulları İle Bir Araya Geliyor
Başkan Seçer, MEDEKA’nın kurulları ile bir araya gelmeye ve fikir alışverişinde bulunmaya devam ediyor. Kent Belleği, Fotoğraf, Müzik, Plastik Sanatlar ve Arkeoloji-Turizm Kurulları ile bir araya gelen Seçer, kurulların önemini “Mersin’i her alanda layık olduğu yere getirmek için önemli bir fırsat diye düşünüyorum” sözleriyle anlattı. MEDEKA için herkesin kendi alanında çok değerli katkılar sunacağını ifade eden Seçer, kentin tanıtımının önemine dikkat çekti. Seçer, “MEDEKA’nın kurullarının bize önerileri çerçevesinde bazı işler yapacağız” dedi. Mersin için çalakalem, el yordamıyla işler yapmadıklarını belirten Seçer, “Yönetime geldiğimiz günden bugüne kadar 27 aylık bir süre geçti. Bu 27 ay bizim aslında bir 127 ayın enerjisi ve çalışmasıyla oluştu” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’e Değer Katanlar Kurulu’nun (MEDEKA) alt kurulları ile bir araya gelmeye ve fikir alışverişinde bulunmaya devam ediyor. Gerçekleştirilen MEDEKA toplantıları sayesinde kentte yapılacak etkinlikler konusunda kentin dinamiklerinin fikirleri ve katkıları alınıyor.
Son olarak MEDEKA’nın Kent Belleği, Fotoğraf, Müzik, Plastik Sanatlar ve Arkeoloji-Turizm Kurulları ile bir araya gelen Başkan Seçer, kurulların planladıkları işler hakkında bilgi alarak üyelerle fikir alışverişinde bulundu. Kurul üyeleri hem Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı farklı çalışmalar için hem de kendilerini MEDEKA çatısı altında bir araya getirdiği için Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti.
“Mersin’i her alanda layık olduğu yere getirmek için önemli bir fırsat”
İlk olarak Kent Belleği, Fotoğraf ve Müzik Kurulları ile bir araya gelen Başkan Seçer, kurul üyelerinin her birinin kentin değerini artıracak, alanında çok önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Seçer, kurulların önemini, “Mersin’i her alanda layık olduğu yere getirmek için önemli bir fırsat diye düşünüyorum” sözleriyle anlattı.
“Müzik belki de kullanabileceğiniz en değerli enstrüman, evrensel bir kavram”
Kurul üyelerinin önerileri ve soruları üzerine tekrar söz alan Başkan Seçer, konuşmalarda müziğin toplumdaki birleştirici gücüne vurgu yapıldığını ifade etti. Müziğin gönül birliği yarattığını kaydeden Seçer, “Müzik belki de kullanabileceğiniz en değerli enstrüman. Evrensel bir kavram müzik. Yaptığı iş de aslında çok evrensel. Yani her renkten insanları bir araya müzik vasıtasıyla getirebiliyorsunuz. Örneğin burada bir topluluk konser verdiğinde Akdeniz İlçesi’nden de, Tarsus'tan da, Anamur'dan da, kırmızı renkli olan da, mavi renkli olan da, sarı renkli olan da; bunu mezhepsel, etnik köken açısından, inanç grupları açısından söylüyorum; ya da siyasi görüş farklılıklarına bakılmaksızın insanlar bir arada oturup aynı hazla o dinletiyi dinleyebiliyor, izleyebiliyor. Bu da kentin toplumsal dokusuna önemli bir katkı sağlıyor. Huzuru, barışı, birliği, beraberliği sağlıyor” dedi.
“27 ay bizim aslında 127 ayın enerjisi ve çalışmasıyla oluştu”
Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak sürdürdükleri çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Yapımı devam eden bisiklet yollarının arttığının gözlenmesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Seçer, “Hakikaten demek ki bir şeyler yapınca bunlar görülüyor. Yaklaşık yönetime geldiğimiz günden bugüne kadar 27 aylık bir süre geçti. Bu 27 ay bizim aslında bir 127 ayın enerjisi ve çalışmasıyla oluştu. Bunu tüm samimiyetimle samimiyetinize sığınarak söylüyorum. Bu konuyu da abartmadan söylemeye çalışıyorum ama bu bir realite. İyi işler yapmaya devam edeceğiz. Evet bisiklet yolları gerçekten arttı. Özel spesifik projeler de çalışıyoruz. Bisiklet Ulaşım Master Planı yapıyoruz. Bunlar çok değerli şeyler. Yani bugüne kadar düşünülmemiş. Peyzaj Master Planı yapıyoruz. Bugüne kadar bunlar düşünülmemiş. Çalakalem, el yordamıyla günü kurtarmak için işler yapmıyoruz” ifadelerini kullandı.
Çamlıbel için düzenlenen yarışmanın bittiğini ve uygulama projesinin başlayacağını sözlerine ekleyen Seçer, 5 Temmuz’da da Cumhuriyet Meydanı’nda nasıl bir çalışma yapıldığının sergileneceğini duyurdu. Seçer, VR Mersin uygulaması ve yeni hayata geçirdikleri TEKSİN’den de detaylı olarak bahsetti.
MEDEKA oluşumunun içinde herkesin kendi alanında çok değerli katkılar sunacağını ifade eden Seçer, kentin tanıtımının önemine dikkat çekti. Seçer, “Sadece MEDEKA belediye destekli organizasyonları değil de, genel anlamda Mersin'in sorunlarına çözüm sağlayacak ya da değer katacak konularda tüm enstrümanları kullanmaya zorlamalıdır diye düşünüyorum. Şimdi uzun bir zaman aldı bu tanıtım konusu ama tanıtımı gerçekleştireceğiniz zaman aslında birçok sorunu çözüyorsunuz. Arkeolojide de, turizmde de, ticarette de, refah düzeyinin yükselmesine de… Nereye bakarsanız bakın, kültüre, sanata, nereye giderseniz gidin mutlaka tanınmış olmak lazım. Siyasette olduğu gibi. Tanınmamış bir adama kimse oy vermez, tanınmamış bir kente kimse de gelmez” dedi.
“Her etnik yapıya, her inanç grubuna, her renge saygı duyuyorum”
Başkan Seçer, Taş Bina’yı müze yapmayı düşündüklerini belirterek, Karamancılar Konağı ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi. Mersin’i modern bir kent haline getirmek istediğini ifade eden Seçer, “Ben modern adamım, modern bir Mersin arzu ediyorum. Ben demokrat bir insanım, daha demokratik bir toplum yaratmaya çalışıyorum. Herkese saygı duyuyorum. Her etnik yapıya, her inanç grubuna, her renge. Ben istiyorum her vatandaşım aynı anlayış içerisinde olsun” dedi. Başkan Seçer, kentte modern yapılar istediğini vurgulayarak, “Biz MEDEKA’nın kurullarının bize önerileri çerçevesinde bazı işler yapacağız” diye konuştu.
Kurullar tarafından planlanan etkinlikler
Toplantıda Kurul üyeleri yapmayı planladıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. MEDEKA Fotoğraf Kurulu, Pandemide Yaşam Fotoğraf Yarışması, Liseler Arası Fotoğraf Yarışması, Mersin Fotoğraf Günleri, Mersin Fotofest ile kenti uluslararası alanda tanıtmak için Uluslararası Fotoğraf Yarışması etkinlikleri düzenlemeyi planlıyor.
Müzik Kurulu; özellikle dezavantajlı mahallelerde yaşayan çocuk, kadın ve belediye personelinden koro oluşturarak, farklı etkinliklerde bu koroların sahne almasını öngörüyor. Akdeniz Gençlik Orkestrası, Liselerarası Müzik Yarışması, Mersin Senfonisi ve Caz Festivali de düzenlenmesi planlanıyor.
Kent Belleği Kurulu ise Kent Tarihi Araştırmaları Kurulu’nun ve farklı kurulların oluşturduğu envanterin bir arşiv olarak derlenip toplanmasını sağlamak amacıyla Kent Belleği Merkezi oluşturulmasını amaçlıyor.
Plastik Sanatlar Kurulu, 5 Haziran Çevre Günü Etkinliği, Heykel Park oluşturulması, Estetik Sempozyumu ve Mersin’in sanatçılarının yer alacağı bir kitabın hazırlanarak 100 Yıllık Sanat Bilançosu oluşturulmasını hedefliyor.
Turizm-Arkeoloji Kurulu ise Kanlıdivane Etkinlik Çalışması, Avrupa Bisiklet Ağı’na üye olma çalışmalarını başlatmak için Eurovelo Ağı ile ilgili bilgilendirme yapılması, Arkeolojik Kazılar Şenliği düzenlemeyi planlıyor.
Yorumlar (0)
Facebook yorumları