Büyükşehir, 7’den 70’e Herkesin Yardımına Koşuyor

Büyükşehir Belediyesi, Aydıncık’a yaklaşık 36 kilometre uzaklıktaki Pembecik Köyü’nde yalnız yaşayan 81 yaşındaki Emiş Çatal’ın yardımına koştu. Daha önce Emiş Teyze’ye Halk Kart bağlanarak, gıda kolisi yardımında bulunulmuştu. MESKİ ekipleri ise evine kovalarla su taşıyan Emiş Teyze için içme suyu hattı döşemişti. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri Emiş Teyze’yi evinde ziyaret ederek, evin eksikliklerini teker teker raporladı. Ekipler Emiş Teyze’ye gıda kolisi, süt paketi, çamaşır makinesi, bazalı yatak ve çekyat koltuk yardımında bulundu. Emiş Teyze’nin Büyükşehir Belediyesi Evde Sağlık ekibi tarafından sağlık kontrolleri gerçekleştirildi; Evde Bakım Hizmeti ekipleri tarafından da evinin temizliği yapıldı. Kişisel bakımı da yapılan Emiş Teyze, mutluluğunu “Çocuğum yapmadı senin yaptığını Vahap Başkanım” sözleriyle anlattı.

Büyükşehir, 7’den 70’e Herkesin Yardımına Koşuyor

Mersin’in en ücra köşelerine kadar hizmet vermekte sınır tanımayan Büyükşehir Belediyesi, yağmur çamur demeden vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor. Büyükşehir, daha önce Halk Kart bağlayarak, gıda kolisi yardımı yaptığı ve evine içme suyu hattı döşediği Aydıncık İlçesi Pembecik Mahallesi’nde merkeze 36 kilometre uzaklıkta tek başına yaşayan 81 yaşındaki Emiş Çatal’ı yalnız bırakmıyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri tarafından Emiş Teyze’nin evinin ihtiyaçları belirlendi. Çamaşırlarını elde yıkamak zorunda kalan Emiş Teyze’ye çamaşır makinesi alındı ve teslim edildi. Emiş Teyze’nin sert bir tahta üzerinde yattığını ve oturacak koltuğu olmadığını da raporlayan ekipler, kendisine çekyat koltuk ve bazalı yatak alarak evine yerleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri Emiş Teyze’nin sağlık kontrollerini yaparken, Evde Bakım Hizmeti ekipleri tarafından da evinin temizliği yapıldı. Emiş Teyze’nin kişisel bakımlarını da gerçekleştiren ekipler saçlarını taradı, tırnaklarını kesti.

“Kollarım sızlamaktan kurtuldu”

81 yaşındaki Emiş Çatal, evde yalnız yaşadığını ve ihtiyaç sahibi olduğunu belirterek, “Evimin içinin eşyası yoktu. Yaşlandım, çamaşırımı yıkayamadım, leğende elimle, ayağımla çitiledim. Bir çamaşır makinesi istedim. Üşüyorum, yatamıyorum. Bir kişilik yatak istedim. Yaşlı olduğum için üşüdüm, yatak getirmişsiniz memnun oldum. Çamaşır makinesi gelmiş, bundan iyisi can sağlığı. Koltuk gelmiş, oh oturuyorum ne güzel televizyonun karşısında. Kollarım sızlamaktan kurtulmuş. Şimdi ben çamaşır makinesiyle kirlilikten kurtulmuşum” dedi.

“Hep aklımdasın Vahap Başkanım”

Büyükşehir ekiplerinin evine getirdiği eşyalar üzerine duygulanan Emiş Teyze, şunları söyledi:

“Vahap Başkanım’dan selamlar gelmiş. Bol bol selamlar ediyorum Vahap Başkanım. Bundan iyisi can sağlığı. Vahap Başkanım sensin beni ayağımın üstünde durduran, bu eksiğimi getiren sensin Vahap Başkanım. Çocuğum yapmadı senin yaptığını Vahap Başkanım. Başka ne yapabilirsin? Çok memnun oldum çok sağ olun, teşekkürler ediyorum. Başka kim eder? Benim çocuğum oradan gelip de 3-5 kuruşluk bir şey getiremiyor, kendi karnını doyuramıyor ki bana baksın. Vahap Başkanım beni burada gördün de bildin de bana bu hizmeti verdiğin için çok memnunum. Ölünceye kadar teşekkürler. Her yemeğimi gördüğümde, yatağıma yattığımda, oturağa oturduğumda hep aklımdasın. Çok teşekkürler ediyorum. Önünden sonuna kadar ne muradın varsa muradını al. Dilediğini hep eline versin, Allah bir yerde yanılıp, şaşırttırmasın, dertler verip derman aratmasın. Ne kadar iyilik varsa hepsini söylüyorum. Bizim hediyemiz, duamızdır.”

“17 senedir yalnız yaşıyordum”

Emiş Çatal, Büyükşehir Belediyesi’nin kendisiyle ilgilenmesinden dolayı mutluluğunu dile getirerek, “Çok şükür geldiniz. Daha önce şöyle sakat kollarımla leğende çiterdim çamaşırımı. Çamaşır makinesi, çekyat, yatak getirdiniz. Çok memnunum. Ben burada 17 senedir yalnız yaşıyordum. Şimdi ise gençliğin sonunda kocalığın önünde elime yapıştınız. Benim evime geldiniz, temizlik yaptınız, beni kontrol ettiniz. Çok memnun oldum, Allah sizi memnun etsin” dedi.

“Teyzemiz Allah’ın bize emaneti”

Aydıncık İlçesi Pembecik Mahalle Muhtarı Ahmet Doğan, Emiş Teyze’nin 17 yıl önce eşini kaybettiğini ve yalnız yaşadığını vurgulayarak, “Biz elimizden geldiğince teyzemizin bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık, yardımcı olmaya çalıştık ama sağ olsun Vahap Başkanımız teyzemizin sesini duydu. Bugün teyzemizin çamaşır makinesi, koltuk, yatağına kadar eşyalarını tamamladı ve ev tadilatı konusunda yardımcı olacaklarının bilgilerini verdiler. Teşekkür ediyoruz. Teyzemiz Anadolu insanı, yaşantısıyla, duruşuyla, konuşmasıyla apayrı birisi ve Allah’ın bize emaneti” dedi.

Emiş Teyze’ye çekyat koltuk, bazalı yatak ve çamaşır makinesi verildi

Sosyal Hizmet Uzmanı Cansen Beşlik, Emiş Teyze’nin durumu ve eviyle ilgili gerekli incelemeleri yaptıklarını, raporlandırmanın ardından eksikliklerin tamamlandığını belirterek, “Bugün buraya Emiş Teyzemiz’in tespit ettiğimiz ihtiyaçlarını teslim etmek için geldik. Emiş Teyzemiz’e bugün bir tane çekyat, bir tane bazalı yatak ve çamaşır makinesi verdik. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Evde Bakım Hizmeti’nden gelen arkadaşlarımız da evini temizledi” diye konuştu.