ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi - Lointek Gernika: 69-40

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup Women) son 32 turu rövanş maçında Lointek Gernika'yı ağırlayan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, taraftarının da desteğiyle rakibini 69-40 mağlup ederek turnuvada üst tura yükseldi.

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi - Lointek Gernika: 69-40

Eşleşmenin ilk karşılaşmasında İspanya deplasmanında 83-59 kaybetmesi nedeniyle kupadan elendiği düşünülen Çukurova Basketbol, yıllarca konuşulacak bir geri dönüşe imza attı. Üst tura çıkması için en az 25 sayı farklı galibiyet elde etmesi gereken turuncu-lacivertli basketbolcular, 'imkansız' denileni başararak şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Temi Fagbenle, Kuanitra Holingsvorth, Asena Yalçın, Tiffany Hayes ve Jasmine Thomas 5'i ile çıktığı karşılaşmanın hava atışından son saniyesine kadar üstün bir oyun sergileyen, salonu hınca hınç dolduran taraftarının da desteğiyle rakibini adeta boğan Çukurova Basketbol, ilk çeyreği 23-6 önde kapattı. İkinci periyota da hızlı başlayan ÇBK, soyunma odasına da 42-15 önde gitmeyi başardı.

3'üncü çeyrekle birlikte vitesi artıran Mersin temsilcisi, mükemmel performansını son 10 dakikada da sürdürdü ve karşılaşmayı 29 sayı farkla, 69-40 kazanarak adını son bir üst tura yazdırdı. Aldığı sonuçla Fransız Villeneuve d'Ascq Flammes'in rakibi olan Çukurova Basketbol, zaferini taraftarıyla birlikte kutladı.

TARAFTAR SUSMADI
 

Maç tüm bölümlerinde davullar, vuvuzelalar ve ıslıklarla rakibe sahayı dar eden Mersin taraftarı, ÇBK ataklarında ise takımının destekleyici gücü oldu. Tribünleri dolduran Mersinliler, kupanın Mersin'e geleceğine olan inançlarını tazeleyerek evlerinin yolunu tuttu.