Fidanlar Gelecek İçin Bin Ağaç Dikti

Kendileri küçük, yürekleri büyük minik öğrenciler, küresel iklim krizine karşı fidan dikiyorlar, geleceğe umut oluyorlar. Akdeniz’in incisi Mersin Erdemli’de kent merkezinin daha da yeşil olması için minik eller bin fidanı toprakla buluşturdu.

Fidanlar Gelecek İçin Bin Ağaç Dikti

Mersin Erdemli Belediyesi, Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEMA Vakfı işbirliği ile yürütülen çalışma kapsamında öğrenciler, kent merkezine fidan dikti. Programda, öğrenciler, öğretmenler ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, orman şarkısını birlikte söyledi. Ardından Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, öğrenciler için fidanları bir bir hazırladı.  

Fidanlar ormana dönüşsün seslerinin caddeleri inlettiği etkinlikte, ilk fidanı Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, down sendromlu minik öğrenciyle birlikte dikti. Başkan Tollu, “Erdemli için mavi ile yeşilin buluştuğu kent adını koydular malumunuz. Gerçekten Erdemlimiz, bu dünyanın en güzel kentlerden bir tanesi adeta. Biz bu dünyada cenneti yaşadığımız bir kent Erdemli. Bu kentin güzelliklerini daha da mükemmel kılmak adına, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve TEMA vakfımız ile birlikte, değerli basın mensuplarımız ile birlikte kentimizin güzelliklerine güzellik katmaya gayret ediyoruz ve kentimizin sokaklarını ağaçlarla donatıyoruz. Erdemlimizin daha da güzel olması adına, Erdemlimizin daha da yeşil kalması adına bu faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bugün 1000 tane ağacımızı toprakla buluşturduk” diye konuştu.

“Fidanlar Esnaflara Emanet”

Dikilen fidanları herkes tarafından sahiplenmesi gerektiğini ifade eden TEMA Erdemli temsilcisi Murat Başer, “Hem diktiğimiz fidanı aslında biz her diktiğimiz yerde esnafımıza, vatandaşımıza emanet ediyoruz, ağacı sahiplenmesini istiyoruz” diye konuştu.

Fidan diktikleri için çok mutlu olduğunu ifade eden bir doğa gönüllüsü öğrenci, “Bugün Erdemli’ye biz ağaç diktik. Çok mutluyuz, gelecek nesillere temiz bir Erdemli bırakmak istiyoruz. Doğayı sev yeşili koru” diye konuştu.

Bir diğer doğa gönüllüsü öğrenci, “Yeşil bir Erdemli için ağaç diktik çok mutluyuz. Bugün çok güzeldi bugünü hiç unutmayacağım” diye konuştu.

Bir diğer doğa gönüllüsü öğrencisi ise” Ağaçlar olmasaydı, dünya güzel olmazdı, hiçbir yer güzel olmazdı. Nefes alamazdık ölürdük” diye konuştu.

Öte yandan program sonunda öğrencilere sıcak çorba dağıtım ve ikramların ardından sona erdi.