“İnşallah Gelecek Yıl Sağlık, Sevgi Ve İyileşme Yılı Olur”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ile kooperatif üyesi kadınlar, yeni yıl öncesinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Başkan Seçer, son 24 saatte yaşanan kadın cinayetleri hakkında konuşarak, “Aile içi şiddetin ölüme kadar devam etmesi ya da ölümle neticelenmesine kadar çok yüksek dozda olduğu bir şiddeti yaşıyoruz. Bir psikolojik durumu yaşıyoruz. Bu, dilek ve temenniler ile önlenecek bir durum değil. Başta Türkiye'de yasaların bunu önleyecek cezai müeyyideler içermesi gerekiyor. Caydırıcı olması gerekiyor. Diğer taraftan bu olayların oluşmaması için toplum bilincinin gelişmesi gerekiyor” dedi.

“İnşallah Gelecek Yıl Sağlık, Sevgi Ve İyileşme Yılı Olur”

Büyükşehir Belediyesi olarak kendileri ile iletişim kuran tüm kooperatiflerle her alanda iş birliği yaptıklarını vurgulayan Seçer, “Bundan sonraki süreçte de Mersinimiz’e katkı sağlayacak, kadınlarımıza katkı sağlayacak her türlü çalışmada işbirliğine hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. İnşallah gelecek yıl sağlık, sevgi ve iyileşme yılı olur” ifadelerini kullandı. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ise “Hem bizim kooperatifimiz, hem de tüm kadın kooperatiflerinin talepleri doğrultusunda vermiş olduğunuz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ile kooperatif üyesi kadınlar, yeni yıl öncesinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret ederek, kadınlar tarafından el emeği ile hazırlanmış ürünlerden hediye etti.  Başkan Vahap Seçer, son 24 saatte yaşanan kadın cinayetleri hakkında konuşarak, bu olayların oluşmaması için toplum bilincinin gelişmesi gerektiğinden söz etti. Seçer, “Bu, dilek ve temenniler ile önlenecek bir durum değil. Başta Türkiye’de yasaların bunu önleyecek cezai müeyyideler içermesi gerekiyor” dedi

Başkan Seçer: “Bu olayların oluşmaması için toplum bilincinin gelişmesi gerekiyor”

Ziyarette, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ve kadın kooperatifi üyeleri yer aldı. Başkan Seçer, Mersinden Kadın Kooperatifi’nin yılbaşı hazırlıkları nedeniyle yoğun bir süreç geçirdiklerinden bahsetti. Son 24 saatte yaşanan kadın cinayetleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Kadının Türkiye’deki hatta dünyadaki durumu, konumu hepimizin malumu. Son günlerde de üzüldüğümüz bazı haberler okuyoruz, haberler alıyoruz. Bu bizi derinden üzüyor. Son 24 saatte Türkiye’de 3 kadın öldürüldü ve tabi ki işin daha da düşündürücü tarafı; aile fertleri tarafından, ya arkadaşı, erkek arkadaşı, ya eşi, ya oğlu. Aile içi şiddetin ölüme kadar devam etmesi ya da ölümle neticelenmesine kadar çok yüksek dozda olduğu bir şiddeti yaşıyoruz. Bir psikolojik durumu yaşıyoruz. Bu, dilek ve temenniler ile önlenecek bir durum değil. Başta Türkiye’de yasaların bunu önleyecek cezai müeyyideler içermesi gerekiyor. Caydırıcı olması gerekiyor. Diğer taraftan bu olayların oluşmaması için toplum bilincinin gelişmesi gerekiyor. Bu sadece kadına yönelik şiddeti önleyecek toplumsal bir takım çalışmalar, toplantılar, eğitimler bunlar tabi ki önemli ama bunun çok ötesinde farklı alanlarda da kadının yanında olmak gerekiyor. Kadının ekonomik dünyasında, kadının hukuksal problemlerinde, kadının aile problemlerinde, kadının çevre ile olan ilişkilerinde, aklınıza gelen her alanda kadının yanında olmamız gerekiyor.”

“Her alanda temsiliyette eşitlik olana kadar, bu farkındalığı yaratacak vurguları yapmak zorundayız”

Kooperatiflerin bu açıdan büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Seçer, “Elbette kadın-erkek ayrımı yapıp, cinsiyetçi de bir lisan kullanmanın uygun olmadığını biliyorum, düşünüyorum. Ama bu realite ortadan kalkana kadar, yani nüfusta nasıl kadın ve erkek eşit oranda. Yaklaşık olarak nüfusun %50’si kadın, %50’si erkek. Her alanda temsiliyette eşitlik olana kadar, bu farkındalığı yaratacak vurguları yapmak zorundayız. Onun için kadın kooperatifi vurgusunu, altını çizerek yapıyoruz. Burada çok önemli, çok örnek çalışmalar oluyor. Ben de yakinen izliyorum” diye konuştu.

“İnşallah gelecek yıl sağlık, sevgi ve iyileşme yılı olur”

Mersin Büyükşehir Belediyesi kooperatiflerle işbirliğine büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Mersin'deki tüm kadın kooperatiflerine olduğu gibi, bizlerle iletişim kuran, bizlerle temas kuran, bizlerle diyalog kuran, bizlerle işbirliği arzusu içerisinde olan bütün kooperatiflerle olduğu gibi sizlerle de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda işbirliği yapmak arzusundayız ve yapıyoruz da. Sizlerin çalışmalarını görüyoruz, takdirle izliyoruz. Özellikle kadınlarımızın emeklerinin ekonomik değere dönüşmesindeki katkılarınız, diğer taraftan onlara yardımcı olmanın ötesinde kendi ayaklarının üzerinde durmasını öğretmeye yönelik projeksiyonlarınız, projeleriniz, aile, çevre, çocuk, hukuksal; aklınıza ne gelirse her konuda onlarla konuşarak, onlarla iletişim kurarak, onlara mihmandar olmaya, yol gösterici olmaya çalışıyorsunuz. Bunlar takdire şayan. Yılbaşı öncesi de çok yoğun çalıştınız. Emeğinize sağlık. Bundan sonraki süreçte de Mersinimiz’e katkı sağlayacak, kadınlarımıza katkı sağlayacak her türlü çalışmada işbirliğine hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yeni yılınızı kutluyorum. İnşallah gelecek yıl sağlık, sevgi ve iyileşme yılı olur. Uzun süredir dünyanın mücadele ettiği Koronavirüs sürecini bertaraf ederiz, hayat normalleşir, herkes mutlu olur, herkes huzurlu olur.”

Meral Seçer: “Vermiş olduğunuz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ise “Kuruluşumuzdan bu yana hem bizim kooperatifimiz, hem de tüm kadın kooperatiflerinin talepleri doğrultusunda vermiş olduğunuz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kooperatif üyeleri tarafından kadınların el emekleri ile hazırlanmış hediyeler Başkan Seçer’e takdim edilirken, Meral Seçer de Başkan Seçer’e teşekkür plaketi sundu. Ziyaret toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.