Kırsal Mahalle Mezarlıklarına, Büyükşehir Tarafından Kilitli Parke Taş Döşeniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, merkez ve bağlı mahalle mezarlıklarında bakım ve temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kırsal mahalle mezarlıklarına, yine Büyükşehir ekipleri tarafından kilitli parke taş döşeniyor.

Kırsal Mahalle Mezarlıklarına, Büyükşehir Tarafından Kilitli Parke Taş Döşeniyor

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus’un en büyük kabristanları olan Şehir Mezarlığı, Güney Mezarlığı ve Dedeler-Taşkuyu Mahalle sınırları içerisinde yer alan Eshab-ı Kehf Mezarlığı’nda sürekli olarak temizlik çalışması yürütüyor. Çalışmalar kapsamında mescit, abdesthane ve diğer ortak kullanım alanları da dezenfekte ediliyor.

Büyükşehir ekipleri, Tarsus ve bağlı mahallelerde olduğu gibi Çamlıyayla’da da mezarlık temizlik çalışmasını yerine getiriyor.  Bu kapsamda Büyükşehir ekipleri tarafından Çamlıyayla Kale Mahallesi Ergene mevkii mezarlığında çalı kesimi, budama ve temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi mezarlık işleri birimi bünyesinde bulunan ekipler tarafından da, tüm camilerin ve mescitlerin temizlikleri program dahilinde yapılıyor. İbadethanelerde bulunan halıları makinalar vasıtasıyla yıkayan ekipler, tüm noktaları dezenfekte edip temizliyor.

Büyükşehir ekipleri, bağlı mahalle mezarlıklarında ihtiyaç duyulan noktalara ise kilitli parke taş döşüyor. Tarsus’a bağlı Halitağa, Akarsu ve Taşobası mahalle mezarlıklarında kilitli parke taş döşeme çalışmasını tamamlayan ekipler, Kadelli mahalle mezarlığında ise faaliyetlerine devam ediyor. Önümüzdeki günlerde ise Mantaş ve Aliağa mahalle mezarlıklarında da kilitli parke taş döşenecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, mezarlıklarda ve ibadethanelerde temizlik ve dezenfekte çalışmalarının program dahilinde sürekli olarak yapıldığını söyleyerek, “Bunların yanı sıra özellikle kırsalda ki mahallelerimizde yer alan mezarlıklarda parke taş talebi hem muhtarlarımızdan, hem de vatandaşlarımızdan sıklıkla geliyor.

Bu noktada belediyemizin imkanlarını en iyi şekilde kullanarak her mahallemize hizmet götürme gayretiyle faaliyetler yürütüyoruz. Halitağa, Akarsu ve Taşobası mahalle mezarlıklarında taş döşeme çalışmasını tamamladık. Önümüzdeki günlerde program dahilinde diğer mahalle mezarlıklarında da çalışma yapacağız dedi.