Mahmudiye Mahallesi’nde 3 Katlı Metruk Bina Kontrollü Şekilde Yıkıldı

Akdeniz Belediyesi, can güvenliği açısından tehlike arz eden, Mahmudiye Mahallesi 4835 Sokak üzerinde bulunan 3 katlı metruk binanın yıkımını kontrollü şekilde gerçekleştirdi.

Mahmudiye Mahallesi’nde 3 Katlı Metruk Bina  Kontrollü Şekilde Yıkıldı

Akdeniz Belediyesi, alınan güvenlik önlemleri kapsamında kent estetiğini bozan riskli yapıların yıkımını gerçekleştirmeyi sürdürüyor.

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Mahmudiye Mahallesi 4835 Sokakta bulunan, sahipleri tarafından terk edildiği için zamanla kullanılamaz hale gelen 3 katlı metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. Yasal süreç tamamlandıktan sonra gerçekleşen yıkım sırasında araç ve yaya geçişine kontrollü şekilde izin verildi. Yıkım sonrası ortaya çıkan atıklar kamyonlar aracılığı ile yüklenerek mahalleden çıkartıldı.

Başkan Gültak’tan ‘dönüşüm’ vurgusu

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu tür yapıların, can ve mal güvenliği açısından ciddi risk ve tehlike oluşturduğuna işaret ederek, “Aynı zamanda çeşitli sosyal sorunlara da yol açabiliyor. Bunun yanında kent estetiği ve düzeni de bozuluyor. Bizler bu yıkımlara ara vermeden devam edeceğiz. İşte bu yüzden diyoruz ki; kentsel ya da yerinde dönüşümle beraber Akdeniz daha rahat nefes alacak. Bu dönüşümler sayesinde Akdeniz’in ve kent merkezinin onlarca yıldır biriken sorunlarının birçoğu çözüme kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.

Vatandaş teşekkür etti

Can ve mal güvenliği açısından risk yaratan ve çeşitli sosyal sorunlara sebebiyet veren metruk binaların yıkımından memnun kalan mahalle sakinleri, Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti. Akdeniz’de yaşayan vatandaşlarımız, risk yaratan yapılarla ilgili şikâyet ve taleplerini, Teknik Hizmet Birimleri’nin (0324-2387954) ve (0324-2387955) numaralı telefonlar üzerinden yetkililere iletebilir.