Mersin Büyükşehir, ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı Açıkladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı açıkladı. Bu amaçla düzenlenen lansmana eşitlik alanında faaliyet yürüten çok sayıda dernek temsilcisi de katılarak desteklerini sundu. Meral Seçer ile birlikte lansmanda yer alan Başkan Seçer, yapılan eylem planının önemine vurgu yaparak, “Mersin’deki her sorun alanı, Türkiye’ye sarih bir sorun alanı olarak değerlendirilebilir” dedi. Başkan Seçer, yapılacak çalışmalarla Mersin’i her alanda iyi noktalara hep birlikte taşıyacaklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir, ‘Yerel  Eşitlik  Eylem Planı’nı  Açıkladı

Gerçekleştirilen çalışmaların ölçümünün rakamsal olarak ortaya çıkarılıp hangi noktada olunduğunun görülmesi gerektiğini ifade eden Başkan Seçer, “Bundan sonra da bu eylem planının harfiyen uygulanabilmesi, etkin ve sürdürülebilir olması ve sonuç alıcı olabilmesi için başta ben Belediye Başkanınız olarak bu konunun üzerinde olacağım” diye konuştu. Eşitlik kavramına vurgu yapan Seçer, “Eşitlik; hizmeti, insan ayrımı yapmadan götürmek. Onun siyasetine, etkin yapısına, bölgesel farkına, cinsiyetine, zenginliğine, fakirliğine, hayattaki yaşam tercihlerine bakmadan hizmeti ona götürmek” ifadelerini kullandı.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Eylem Planı’nın önemine değinirken, “Kasım ayında 35 kadının öldürüldüğünü, hele de Özgecan’ın bu şehirde öldürüldüğünü düşündüğünüzde ne kadar önemli bir işe tanıklık ettiğinizin farkında mısınız?” diye sordu. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Seçer’e gösterdiği duyarlılık nedeniyle binlerce kez teşekkür ettiğini vurgulayan Güllü, “Ben politikaların yerelden başlayacağına inanan bir kadın olarak saygıyla ve sevgiyle diyorum ki elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde, her alanda eşitlik anlayışı ile hizmetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde “Eşitlikte Birlik Herkese Eşitlik” sloganıyla Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı açıkladı. Katılımcı bir yöntemle hazırlanan Eylem Planı, Türkiye’de eşitlik alanında faaliyet yürüten dernekler ile Mersin’deki çok sayıda STK ve dernek temsilcisinin yer aldığı lansmanla kamuoyuna duyuruldu. Lansmana Başkan Seçer, Meral Seçer ile birlikte katıldı. Başkan Seçer, eylem planının etkin bir şekilde sürdürülebilmesi için Belediye Başkanı olarak bu çalışmanın takipçisi olacağını belirterek, “Eşitlik; hizmeti, insan ayrımı yapmadan götürmek. Onun siyasetine, etkin yapısına, bölgesel farkına, cinsiyetine, zenginliğine, fakirliğine, hayattaki yaşam tercihlerine bakmadan hizmeti ona götürmek. Mersin’i her alanda çok daha iyi noktalara hep beraber getireceğiz” dedi.

Lansmana; Başkan Seçer’in yanı sıra Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan, Mersin Barosu