Tarsus Belediyesi Uluslararası Tarım Çalıştayına HazırlanıyorR

Tarsus Belediyesi Cumhuriyet’in 100. Yılına doğru ülkemizin sosyo-ekonomik yapısının ana temellerinden biri olan tarım konusunda çiftçi odaklı uluslararası tarım çalıştayı düzenliyor.

Tarsus  Belediyesi  Uluslararası Tarım  Çalıştayına HazırlanıyorR

11- 12 kasım tarihleri arasında Tarsus Belediyesi Meclis salonunda düzenlenecek olan çalıştaya ülkemizde konularında uzman konuşmacıların yanı sıra Japonya, İtalya ve Rusya’dan da bilirkişiler online bağlanacak. Kırsalda ve kentte toprak, bitki ve iklim konularında bilgi ve paylaşımlarının da olacağını ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tüm Tarsus halkını etkinliğe davet etti.

Tarsus’un tarım alanında çok önemli bir yer olduğunu ve Çukurova’nın en verimli toprakların olduğunu belirten Başkan Bozdoğan;” Bizler Tarsus Belediyesi olarak tarıma ve sürdürülebilir tarıma öncelik vererek çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda başlattığımız Ata Tohumu projesi ile şehrimizde ve ülkemizde organik ve sürdürülebilir tarımın öncüsü olduk. Ayrıca tohum gen bankası açarak tarımda geçmişten geleceğe köprüler kuruyoruz. Sağlıklı ve üreten bir Tarsus olma yolunda çalışmalarımızı sürdürmeye ve Tarsus’un tarım alanında hak ettiği yere gelmesine vesile ve destek olmaya devam ediyoruz” dedi.

Tarsus Belediyesi Meclis salonunda yapılacak olan Tarsus Uluslararası Tarım Çalıştayı 11 Kasım 2021 Perşembe günü saat 09:30 – 18:00 arası, 12 Kasım Cuma günü saat 09:30 – 18:00 arası gerçekleştirilecek