Tarsus Belediyesi’nden YKS Öğrencilerine Ücretsiz Tercih Danışmanlığı

Tarsus Belediyesi, üniversiteye başlayacak olan öğrenciler için ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattı. Uzmanlar, öğrencilerin hayallerindeki üniversiteye girebilmeleri için doğru tercih yapmalarında yardımcı olacak.

Tarsus Belediyesi’nden YKS Öğrencilerine Ücretsiz Tercih Danışmanlığı

Tarsus Belediyesi, “ Senin Tercihin Senin Geleceğin “ sloganıyla YKS tercih danışmanlığı almak isteyen öğrencilere ücretsiz rehberlik etmeye başladı. Tarsus Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda başarılı olarak tercih yapmaya hak kazanan gençlere Mehmet Bal Sergi Salonu'nda uzman rehber öğretmenlerle danışmanlık desteği sunuyor.

Milyonlarca öğrenci gibi sınavı kazanmanın sevincini yaşayan ve iyi tercih yaparak hayallerindeki üniversite seçimini belirlemek isteyen adaylar, puan bilgileri ve gelecek hedefleri hakkında uzmanlardan fikir alıyor. Uzmanlar, öğrencilerin aldıkları puana göre geniş bir liste hazırlıyor. Öğrencilere alternatif liste de hazırlayan rehber Öğretmenler adayların hedefleri ile örtüşen benzer mesleklerle ilgili tavsiyelerde de bulunuyorlar.

5 Ağustos’ta başlayıp, 13 Ağustos’a kadar sürecek olan tercih günlerinde, uzman danışmanlar, 08.00 ile 17.00 saatleri arasında öğrencilere danışmalık hizmeti sunacak.  Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, öğrencilerin en doğru tercihi yapmalarında onlara yardımcı olmayı hedeflediklerini ve onlar için ellerinden gelen desteği her zaman sağlayacaklarını ifade etti.