TÜRKİYE’NİN KUZEYİ İLE GÜNEYİ EDEBİYAT YOLU İLE BAĞLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş-Göksun arasında ulaşımı sağlayan yolda açılan tünellere Yedi Güzel Adam’ın isminin yanı sıra diğer güzel şair-yazarlarında adını verdiklerini ifade ederek bu yolun adını Edebiyat Yolu olarak belirlediklerini söyledi.

TÜRKİYE’NİN KUZEYİ İLE GÜNEYİ EDEBİYAT YOLU İLE BAĞLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş-Göksun arasında ulaşımı sağlayan yolun resmi açılışını gerçekleştirdi. Toplam uzunluğu 64 km’ye düşen yolda yapılan tünel ve viyadüklere Kahramanmaraşlı şair ve yazarların isimlerini verdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan yola Edebiyat Yolu adını verdiklerini belirtti.

Edebiyat Yolu Adını Verdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde yaptığı konuşmada: “Üstad Necip Fazıl’ın dediği gibi dev eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışıyoruz. Güneydoğu Anadolu-İç Anadolu ve Karadeniz bölgemiz açısından önem arz eden bu yolumuzda 11 adet çift tüplü tünel, 2 viyadük 3 kavşak ve 6 köprülü kavşağa, Kahramanmaraş’ta yetişen şair ve yazarlarımızın adını verdik. Ali Kutluay, Erdem Beyazıt, Akif İnan, Rasim Özdenören, Alaaddin Özdenören, Abdurrahim Karakoç, Bahaeddin Karakoç, Sezai Karakoç, Aşık Mahsuni Şerif, Hayati Vasfi Taşyürek, Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil ve Necip Fazıl Kısakürek üstadlarımızın isimlerini burada yaptığımız tünel ve viyadüklere verdik. Bu kadar edebiyatçının adını taşıyan bu yola da Edebiyat Yolu adını verdik. Gençlerimiz bu yoldan geçtikleri sürece ilham alacaklar. Kayseri-Kahramanmaraş-Gaziantep Devlet yolumuzla birleşen bu yolumuza toplamda 4.671 milyar TL harcandı. Daha önce 80 dakika süren bu yolumuz şimdi 41 dakikaya düştü. Bütün bunların yanı sıra bu yolumuzun yapımı ile 75 milyon TL zamandan, 55 milyon TL yakıttan olmak üzere yıllık 130 milyon TL tasarruf sağlayacağız” ifadelerini kullandı.