ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU KAHRAMANMARAŞ'TA

Ulaştırma çalıştayına katılmak ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere ilimizi teşrif eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu, ilk olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU KAHRAMANMARAŞ'TA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Karaismailoğlu daha sonra ise Tarihi Maraş Kalesi’nde düzenlenen UNESCO’nun lansman toplantısına katıldı.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’na toplantıda, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Vali Vekili Mahmut Hersanlıoğlu, Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Habibe Öçal, Cihat Sezal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ilgili kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar eşlik etti.

 

Bakan Sayın Karaismailoğlu, Kahramanmaraş’ta düzenlenen UNESCO Yaratıcı Şehirler Başvuru Lansmanı toplantısında yaptığı konuşmada Kahramanmaraş’ın şiir ve edebiyat alanında önde gelen şehirler arasında yer aldığını ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmeyi hak ettiğini vurguladı. 

 

Düzenlenen lansmanda olmaktan memnun olduğunu dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu, Şiir ve edebiyatın başkenti Kahramanmaraş “Dünya Edebiyat Kenti” unvanını çoktan hak etmiştir. Kahramanmaraş’ın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na girebilmesi için çalışmalarını büyük bir özveri ile yürüten Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü tebrik ediyorum. 16-20 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacak olan “1. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri” şimdiden kutlu olsun” dedi.

 

Lansman toplantısı basın mensuplarıyla yapılan soru cevabın ardından son buldu.