Akdeniz’de Koronavirüs Salgını İle Aralıksız Sürüyor

Akdeniz Belediyesi’nin, Koronavirüs salgını (Covid19) ile mücadelesi kapsamındaki dezenfekte-ilaçlama çalışmaları, ilçe genelinde yoğun ve aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Akdeniz’de Koronavirüs Salgını İle Aralıksız Sürüyor

Akdeniz Belediyesi’nin kurduğu kriz masasına bağlı çalışan ve 100 kişiden oluşan mobil ekip, insan yoğunluğunun oluştuğu hastaneler, sağlık ocakları, aile sağlığı merkezleri ve eczaneleri ilaçlamaya devam ediyor. Aralıksız çalışan mobil ekipler, parklar ve banka şubeleri, Toptancılar ile Balık Hali, otobüs durakları, apartman ve site girişleri, asansörler ile iş merkezlerinin yer aldığı yüzlerce mekânı ilaçladı. 

Zabıta ekipleri de pazaryerlerini denetliyor

Öte yandan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın talimatıyla; salgın ile mücadele çalışmaları kapsamında, kent merkezinde yine insan yoğunluğunun arttığı bölgelerde Akdeniz Zabıta Müdürlüğü ekipleri de yoğunluk yaşanan semt pazarlarında, pazara maskesiz girmemeleri ve sosyal mesafelerini korumaları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunuyor. Zabıta ekipleri, ilçe genelinde maske denetimlerini de sürdürüyor.

Merkez-kırsal mahalle ayırım yok

Diğer yandan Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı çok amaçlı dezenfektan araçları ile de merkez-kırsal ayırımı yapılmadan ilçenin tüm mahalle ve caddelerinde dezenfekte çalışmaları kesintisiz şekilde devam ediyor. Ekipler, çöp konteynırlarını da periyodik olarak yıkayıp dezenfekte ediyor.

Akdeniz’de kent merkezi ile birlikte, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait dezenfekte ekibi de ilçenin kırsal mahallelerinde ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Dezenfekte-ilaçlama işlemi için talebi olan vatandaşlar, (0552 768 88 88) numaralı cep telefonu üzerinden whatsapp mesajı ile başvuru ve talep oluşturabiliyor.