Esnaf, Toroslar Belediyesi'nin Kira Desteği İle Rahat Bir Nefes Aldı

Koronavirüsle mücadelede etkin ve başarılı bir süreç izleyen Toroslar Belediyesi, pandemiden olumsuz etkilenen kiracılarına sağladığı kira desteğiyle de hemşehrilerinden tam not aldı.

Esnaf, Toroslar Belediyesi'nin Kira Desteği İle Rahat Bir Nefes Aldı

Pandemi kısıtlaması nedeniyle faaliyetlerine ara veren ve işyerleri açık olup gelir kaybı yaşayan 46 esnaf, Başkan Yılmaz'a teşekkür ederek bu destekle moral bulduklarını söyledi.

Mülkiyeti Toroslar Belediyesi'ne ait olan işyerlerini kiralayan esnafa kira desteğinde bulunacaklarının müjdesini veren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a, esnaftan da teşekkür mesajı gecikmedi.

Belediye, aldığı Encümen kararıyla Covid-19 salgını sürecinde işleri olumsuz etkilenen ve faaliyetlerine ara veren 20 kiracısından ilk 6 aylık kira bedeli almayarak, kira sözleşmelerini ise 6 ay daha uzattı. Belediyenin kiracısı olup işyeri açık olan 26 esnafın ilk 6 aylık kira bedelinde de yüzde 50 indirim yaptı.

Bu destekle ekonomik yönden bir nebze de olsa rahat bir nefes alacaklarını belirten esnaflar, Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

"Pandemi Sürecinde Esnaf Olmak Zor. Bu Destek, Tam Zamanında Geldi"

Mithat Toroğlu Mahallesi'nde büfe işleten Nuh Ödemiş, Başkan Yılmaz'ın hizmetlerini yakından takip ettiklerini ve takdirle karşıladıkların belirterek; "Pandemi sürecinde kiralarımız konusunda çok zor durumdaydık. Biz dükkanımızı belirlenen saatlerde açıyoruz ama normal günlerdeki gibi işlerimiz olmuyor. Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz'ın kira yardımında bulunacağını öğrendiğimizde çok mutlu olduk. Böyle bir desteğe ihtiyacımız vardı. Tam zamanında geldi. Takdir edilecek bir durum. Çünkü bütün esnaf şu an büyük bir zorluk çekiyor. Bu tür destekler insanların nefes almasını sağlıyor. İnşallah bu günler de geçecek. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Akbelen Mahallesi'nde kırtasiye işleten Salih Tekkanat da işlerinin azaldığını ve  bu desteğin yerinde olduğunu söyleyerek; "Pandemi nedeniyle bir yıla yakındır okullar kapalı. Bu noktada bizim de işlerimiz azaldı. Belediyemizin kira desteği bizleri çok memnun etti. Başkanımızdan Allah razı olsun" dedi.

Başkan Yılmaz; "Bu Sürecin Üstesinden El Birliğiyle Geleceğiz"

Tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs salgını nedeniyle ülke olarak zorlu bir süreçten geçtiklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Bu süreci güç birliğiyle, dayanışmayla atlatacağız. Esnafımızı her zaman olduğu gibi pandemi sürecinde de yalnız bırakmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz, belediyenin kiracısı olan esnafa sundukları kira desteğinin hayırlı olmasını dileyerek; "Mülkiyeti belediyemize ait olan işyerlerini kiralayan esnafımıza ilk altı ay kira desteğinde bulunuyoruz. Hepimize düşen görev salgın tamamen bitinceye kadar alınan tedbirlere riayet etmektir. İnşallah bu tedbirlere harfiyen uyarak daha sağlıklı günlere kavuşacağız. İlçemizin kalkınması ve ekonomik hareketliliğin arttırılması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.