Her Türlü Vergi, Borç Ve İdari Para Cezalarını Yapılandırmada Son Gün “31 Ocak 2021”

Akdeniz Belediyesi; 31 Ocak 2021 Pazar gününe dek uzatılan vergi, borç ve idari para cezalarının yapılandırma imkânından faydalanmaları için vergi mükellefi vatandaşlara çağrıda bulundu.

Her Türlü Vergi, Borç Ve İdari Para Cezalarını Yapılandırmada Son Gün “31 Ocak 2021”

Yeni düzenlemeyle; daha önce 31 Aralık 2020 olarak açıklanan vergi, borç ve idari cezalarda yapılandırma süreci, bu yılın Ocak ayı sonuna kadar uzatılmıştı. Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, 31 Ocak 2021 Pazar gününe dek uzatılan vergi, borç ve ceza yapılandırmasından faydalanmaları için vatandaşlara çağrı yaptı.

İnternet üzerinden de ödeme yapabilmek mümkün

Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü; emlak, çevre ve temizlik, ilan-reklam vergisi ile diğer vergi ve para cezalarını ödemede, vergi mükellefi olan vatandaşlara; 18 aya varan taksitlendirme imkânı sunuyor. Vergi, borç veya her türlü idari para cezasını ödemek isteyen vatandaşlar, belediye hizmet binasına gelmeden; internet erişimi olan bilgisayar veya cep telefonları üzerinden https://e-belediye.akdeniz.bel.tr adresine giriş yaparak ödemelerini yapabiliyor. Bu tür ödeme için vatandaşların TC kimlik numaraları ile banka kartı numaralarını sisteme tanıtmaları yeterli.

Vatandaşlar, HES kodu kontrolünün ardından binaya alınıyor

Akdeniz Belediyesi; Koronavirüs salgınına karşı alınan sıkı tedbirler kapsamında, vatandaşların merkez belediye binasına girişleri esnasında, HES (Hayat Eve Sığar) kodu kontrolü de yapıyor. HES kodu olmayan vatandaşlara ise görevli personeller, gerekli tedbirleri alarak yardımcı oluyor. Bu nedenle iş ve işlemleri için Akdeniz Belediye binasına gelecek olan vatandaşların, işlemlerinin daha kısa sürede tamamlanması için, belediyeye gelmeden önce HES kodlarını önceden almalarında yarar var.

Yapılandırmada son gün 31 Ocak 2021

Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden, vergi mükellefi vatandaşlara yapılan çağrıda, vergi ödemelerinin bir vatandaşlık görevi olduğu hatırlatıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Belediyemize olan 31 Ağustos 2020 tarihinden önce tahakkuk etmiş vergi ve ceza borçlarına dair yapılandırma işlemlerinizi, veznelerimiz veya www.akdeniz.bel.tr internet sitemize giriş yapıp; https://e-belediye.akdeniz.bel.tr modülü üzerinden 31 Ocak 2021 tarihine dek yapabilirsiniz. Belediyeye borcu bulunan vatandaşlarımızın, bu süre uzatımını değerlendirmesinde kendileri adına büyük fayda var. Ayrıca bilgi almak isteyen vatandaşlarımız, (0324 3366583) numaralı telefonu da arayabilirler.”