Mersin Tarım-Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi İnşaatı İçin İlk İmzalar Atıldı

Türkiye'nin ilk "Tarım İhtisas Teknoparkı" olma özelliği taşıyan Mersin Tarım-Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesinin (Mersin Agropark) ilk etap inşaatı için imza töreni düzenlendi.

Mersin Tarım-Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi İnşaatı İçin İlk İmzalar Atıldı

Türkiye'nin ilk "Tarım İhtisas Teknoparkı" olma özelliği taşıyan Mersin Tarım-Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesinin (Mersin Agropark) ilk etap inşaatı için imza töreni düzenlendi.

Valilikten yapılan açıklama göre, imza töreni, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Toplantı Salonunda yapıldı.

Vali Ali İhsan Su, törendeki konuşmasında, Mersin'in tarım alanında ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "2017 yılında Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'ın gayretleriyle Tarım Teknoparkı sürecini başlattık. 2018 yılında ise Bakanlar Kurulu kararıyla Tarsus'ta yaklaşık 800 dönüm bir arazi üzerinde Mersin Tarım-Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuruldu." ifadesini kullandı.

Kurucu şirket oluşturularak çalışmalara başlandığını aktaran Su, şunları kaydetti:

"Alanın imarının yapılması ve oraya yapılacak projelere kadar ilgili bütün çalışmalar tamamlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından onay alındı. Bugün de yüklenici firma ile şirketimiz arasındaki yapım ihalesine ilişkin sözleşmeyi imzalayarak önemli bir adım atmış olacağız. Tarım Teknopark'ı tarım sektöründe yeni stratejiler oluşturulması, yeni ürünlerin bulunması, bilgi birikimlerinin artırılması, yeni ürünlere yönelme, kayıpların azaltılması ile Ar-Ge çalışmalarına imkan sağlayacak. Çiftçinin dışarıda daha çok maliyetle yapabileceği çalışmayı burada daha az maliyetle daha uygun ortamda yapabileceği Tarım Teknoparkı'nın tarım sektöründeki gelişmelere büyük katkı sağlayıp ivme kazandıracağını düşünüyorum. Bu vesileyle katkılarından dolayı başta Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a şükranlarımı arz ediyorum."

Konuşmanın ardından, Türkiye'nin ilk Tarım İhtisas Teknoparkı olma özelliği taşıyan projenin inşaatı için Mersin Agropark AŞ ile müteahhit firma arasında sözleşme imzalandı.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Tarsus Ticaret Odası Başkanı Ruhi Koçak, Agropark Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve yüklenici firma yetkilileri katıldı.

Projenin ilk etabında toplam 24 bin 266 metrekarelik inşaatın 3 bin 700 metrekarelik kısmının hayata geçirilmesi hedefleniyor.