Kariyer Merkezi, Paydaşlarla Buluşmayı Sürdürüyor

İş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere profesyonel rehberlik hizmeti sunmak amacıyla kurulan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, gerçekleştirdiği başarılı hizmetleri ve 2021 yılında planladığı projeleri işgücü piyasasının aktörleri ve paydaşlarla paylaşmaya devam ediyor.

Kariyer Merkezi, Paydaşlarla Buluşmayı Sürdürüyor

İş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere profesyonel rehberlik hizmeti sunmak amacıyla kurulan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, gerçekleştirdiği başarılı hizmetleri ve 2021 yılında planladığı projeleri işgücü piyasasının aktörleri ve paydaşlarla paylaşmaya devam ediyor.

Bu doğrultuda Kariyer Merkezi Müdürlüğü’nde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın üst yönetiminin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş, Eğitim Komitesi başkan ve üyeleri Tamer Güner, Yalçın Balcı ve Halil Kürek’in katılım gösterdiği toplantıda; Kariyer Merkezi’nin 2020 yılında gerçekleştirdiği projeler ve hizmetleri ile 2021 yılı içinde hayata geçireceği projeler konuşuldu.

 

Kariyer Merkezi, işverenler ile temasını sürdürüyor

 

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Kariyer Merkezi’nin bir vizyon projesi olduğunu, iş arayanlara ve öğrencilere profesyonel rehberlik hizmeti verilmesinin yanı sıra işverenlere yönelik faaliyetleriyle de benzer diğer merkezlerden ayrıştıklarını belirtti. Özada, işgücü piyasasını izleyen değil yönlendiren bir Kariyer Merkezi olarak işverenler ile doğrudan temas halinde olduklarını söyledi. Pandemi sürecinde gerçekleştirilen hizmetleri sürece uygun olarak dijital ve çevrimiçi yöntemlerle sunduklarının altını çizen Özada, Türkiye’de ilk olarak Online Kariyer Günleri’nin yapıldığını söyledi. Özada, Kariyer Merkezi koordinesinde, 36 kurum ve kuruluşun işbirliği ile kurulan ‘İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu’ projesi ile insan kaynakları çerçevesinde kurumlar arası iş birliğinin odak noktası haline geldiklerini belirtti.

 

2021 dönemi projeler yılı olacak

 

2021 yılında ‘Askıda Kariyer’‘İşin Olsun Mersin’‘Sanal Kariyer Fuarları’‘Mülakat Simülasyonları’‘Kariyer Mersin Bülten’ gibi birçok projeyi hayata geçireceklerini aktaran Özada, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’a kurulduğu günden bu yana Kariyer Merkezi ile yaptıkları işbirliği nedeniyle teşekkür etti.

 

Kızıltan: “1 senede çok yol alındı”

 

Kariyer Merkezi’nin iş arayanlar, öğrenciler ve iş dünyası için çok önemli bir proje olduğunu, adayların iş arama becerilerini geliştirdiğini belirten Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO işbirliğinde de birçok ortak proje gerçekleştirdikleri Kariyer Merkezi’nin çok kısa zamanda, pandemiye rağmen büyük işler başardığını söyledi. Kızıltan, “Bizim iş dünyasında sık sık dile getirilen bir konu var; ‘nitelikli personel bulamıyoruz’. Nitelikli personelin de iş bulamama gibi bir problemi var. Kariyer Merkezi geniş bir iş birliği ve diyalogla işsizlik, iş bulamama, çalışan bulamama sorununa bir çözüm getirdi diye düşünüyorum. 1 senede çok yol alındı. Pandeminin etkisiyle biraz sınırlı kaldı ama yine de çok büyük işler başardı. İş dünyasında, çalışanların dünyasında çok büyük bir yer aldınız. Çok büyük destek veren bir kurum. Teşekkür ediyorum” dedi. MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Aslan ise Kariyer Merkezi’nin iş dünyasına yönelik birçok projede Mersin için öncü olduğunu belirtti.

 

Gündeş: “Kariyer Merkezi çok önemli bir görev üstlendi”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki istihdamın kurumsal bir çerçevede yürümesi, doğru kişinin doğru pozisyona yerleştirilmesi açısından Kariyer Merkezi’nin sadece özel sektöre değil belediyenin iç mekanizmasına da destek sunduğunu belirten Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, 2020 döneminde yapılan çalışmaların başarılı olduğunu ifade etti. Gündeş, “Kariyer Merkezi, iş arayanlarla işverenin işini kolaylaştırmak için çok önemli bir görev üstlendi. Kariyer Merkezi işin öznesi olarak işi kolaylaştırma yoluna gitti, çok da başarılı sonuçlar aldı. Başkanımız da Kariyer Merkezi’ni çok önemsiyor” diye konuştu.

 

Kariyer Merkezi’ne 2020 yılında 16 bin kayıt yapıldı

 

Pandemi sürecinde Mersin iş dünyasını uluslararası ve ulusal markaların profesyonel yöneticileri ile buluşturan Kariyer Merkezi’nin ‘Dijital Liderler Mersin’de Projesi’ ile 10 programa 650 kişi katılım gösterdi. Kentteki 4 üniversite ile işbirliği halinde gerçekleştirilen online Kariyer Etkinlikleri ile de 450 öğrenciye ulaşıldı. Toplam 1000’den fazla iş arayan, öğrenci ve işveren Kariyer Merkezi eğitimlerine katıldı.

2020 yılında yaklaşık 16 bin kişinin kayıt yaptırdığı Kariyer Merkezi’ne pandemi döneminde değişen işe alım yöntemleri konusunda 7 bin kişiyle iletişim numarasından bire bir temas sağlanarak rehberlik hizmeti sunuldu. İş arayanların niteliklerini geliştirmesi ve mülakat deneyimi kazanması amacıyla toplam 26 adet mülakat simülasyonu etkinliği düzenlenerek adayların firmalarla buluşması sağlandı.