Rauf Denktaş Ve Dr. Fazıl Küçük, Toroslar'da Törenle Anıldı

Toroslar Belediyesi, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Kıbrıs Barış Harekâtı kahramanlarından KKTC'nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fazıl Küçük'ün vefatının yıl dönümü dolayısıyla bir anma programı düzenledi.

Rauf Denktaş Ve Dr. Fazıl Küçük,  Toroslar'da Törenle Anıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosluğu ile birlikte Rauf Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi’nde yapılan program, çelenk sunma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

13 Ocak 2012 yılında vefat eden KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve 15 Ocak 1984 yılında vefat eden KKTC'nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fazıl Küçük için düzenlenen anma programına; Toroslar Belediyesi Başkanvekili Adnan Baş, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Bekir Topçu, MHP Toroslar İlçe Başkanvekili Nadir Şahin, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel, Toroslar Kent Konseyi Başkanı Ümit Erşan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve muharip gaziler katıldı.

Merhum Denktaş ve Küçük'ün dualarla yad edildiği tören, Rauf  Raif  Denktaş Büstü önünde toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Mustafa Kemal Mahallesi'nde bulunan Toroslar Belediyesi Rauf  Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi’nde; ömrünü Kıbrıs Türklerinin bağımsızlığına adayan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf  Raif  Denktaş, KKTC'nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı merhum Dr. Fazıl Küçük ve Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'in büstleri ile Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılan emtialar yer alıyor.