Seçer: “Mersin'e Raylı Sistemler Dönemi Hayırlı Olsun”

Başkan Seçer’in ev sahipliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımlarıyla, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde Mersin Metrosu’nun temel atma töreni gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir belediye başkanının kendi kentine yapabileceği en büyük yatırımın temelini atıyoruz” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise “Güzel bir konuyla ilgili buradayız. Büyükşehir Belediye Başkanı kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Bizleri sizlerle buluşturdu” diye konuştu. Başkan Seçer, Metro Projesi’nin teknik detaylarını paylaşarak; “Metro 3,5 yılda bitecek. Direkt ya da dolaylı 4 bin kişi faydalanacak. Bizim metroya ödeyeceğimiz paranın 3’te 2’si Mersin’de kalacak” ifadelerini kullandı. Bir medeniyet projesi gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Seçer, “Bir demokrasi projesi, barış projesi. Demokratik bir zemin sunacak. Akdeniz ilçesinde oturan bir kardeşim Yenişehir’e, Mezitli’ye, Toroslar’a rahatça gidebilecek. Bütün ilçeleri birbirine bağlayacak. Merkezi bitirelim, Tarsus’a da Silifke’ye de bütün ilçelerimizde de raylı sistemler projemizi bir bir hayata geçireceğiz” dedi.

Seçer: “Mersin'e Raylı Sistemler Dönemi Hayırlı Olsun”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ev sahipliğinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımlarıyla, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde Mersin Metrosu’nun Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. Başkan Seçer, Metro ile bir medeniyet projesi gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, Metro Projesi’nin teknik detaylarını paylaştı. Seçer, “Metro 3,5 yılda bitecek. Direkt ya da dolaylı 4 bin kişi faydalanacak. Bizim Metro’ya ödeyeceğimiz paranın 3’te 2’si Mersin’de kalacak. Mersin’e raylı sistemler dönemi hayırlı olsun” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Temel Atma Töreni’ne; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer,  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile odaların temsilcileri, muhtarlar, gaziler, basın emekçileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar, ellerinde Türk Bayrakları ile alanı doldurdu. Coşkulu bir temel atma töreni gerçekleşti.

Kılıçdaroğlu: “Demek ki meydan dolabiliyor. Demek ki halk değişim istiyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, temel atma töreni için Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalığa seslenerek; “Benim umudum sizlersiniz. Bu meydanda miting yapmamıza daha önce izin vermemişlerdi. Demek ki meydan dolabiliyor. Demek ki halk değişim istiyor. Demek ki halk seçim istiyor. Demek ki halk dönüşüm istiyor. Demek ki halk adalet istiyor, adalet. Hak istiyor, hukuk istiyor” dedi.

“Bir belediye başkanının kendi kentine yapabileceği en büyük yatırımın temelini atıyoruz”

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in konuşmasında önemli noktalara değindiğini sözlerine ekleyerek; “Sizden sadece bir isteğim var; sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın. Bugün, Mersin’in kurtuluşunun 100. yılı. Bugün metronun temelini atacağız. Dolayısıyla bir belediye başkanının kendi kentine yapabileceği en büyük yatırımın temelini atıyoruz. O nedenle güzel şeyleri yapıyoruz. Belediye başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim; sakın ola ki hiçbir ayrım yapmayın. Eğer bir pozitif ayrımcılık yapacaksanız; yoksul mahallelerden, fakir mahallelerden başlayacaksınız. Kentte yaşayanların her birisi huzur içinde yaşayacak ve bulunduğunuz belediyede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bunun sözünü vereceksiniz dedim ve belediye başkanlarımız böyle çalışıyorlar” ifadelerine yer verdi.

“5 yıl içinde bu bölge Akdeniz’in en görkemli bölgesi haline gelecek”

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı olarak önemli başarılara imza atacaklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Millet İttifakı olarak inşallah biz yeni bir başarıya da imza atacağız. Süleyman Şah Türbesi’ni tekrar topraklarımıza götüreceğiz ve bayrağımızı göndere dikeceğiz. Hepiniz bunun tanığı olacaksınız. Size sözüm söz; Millet İttifakı olarak Samandağ’dan başlayıp Mersin’e kadar bütün bu havzayı Akdeniz’in en görkemli havzası haline getireceğiz. 5 yıl içinde Adana’dan, Mersin’den, Hatay’dan başlayarak bu bölge Akdeniz’in en görkemli bölgesi haline gelecek. Yine göreceksiniz, 5 yıl içinde bu bölgede katma değeri yüksek ürünler üretilmeye başlanacak. Göreceksiniz, bu bölge hem Afrika’nın hem Avrupa’nın hem Uzak Doğu’nun hem Kafkasların en güçlü merkezi haline gelecek. Göreceksiniz, bu bölgede bacalar tütecek. Göreceksiniz, bu bölgede yaşayan herkesin huzuru yerinde olacak ve herkes huzur içinde yaşayacak. İşi olacak, aşı olacak, huzur içinde yaşayacak.”

“Kaynağın nereye harcanacağını belirleyen siyasi otoritedir”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kaynakları ve bütçeyi vatandaşlara hizmet için ayıracaklarını belirterek, “Kaynağın nereye harcanacağını belirleyen siyasi otoritedir. Siyasi otorite diyor ki; ‘Ben yandaşlara kaynak ayıracağım’. Biz de diyeceğiz ki; ‘Biz yandaşlara değil, vatandaşlara hizmet edeceğiz, kaynağı vatandaşa ayıracağız, fabrikalara ayıracağız’ diyeceğiz. Bir şey daha söyleyeyim; bir soygun düzenine de son vereceğiz. Allah’ın izniyle bir soygun düzenine de son vereceğiz. Hazine garantili, hani var ya gitmediğiniz yollardan dolarla para. Hani var ya köprülerden geçiyorsunuz, avrolarla paralar. Hani var ya 50 yıllık, 70 yıllık, 30 yıllık garantiler. Bütün bunların tamamına Allah'ın izniyle Millet İttifakı sürecinde son vereceğiz. Tamamını kamulaştıracağız. Son vereceğiz, göreceksiniz. Hani para nerede? Para var efendim, para var. Parayı halk için kullanacaksınız, bir avuç kişi için değil. Bunların tamamını lütfen bilin, hafızanızın bir yerinde tutun ve göreceksiniz ki bunların tamamı olabiliyor ve olacak ve yapacağız. Her evde tencere kaynayacak” dedi.