Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya’ya İlk Kitap Takdimi

Tarsus Üniversitesi öğretim görevlisi Doçent Dr. Onur Başar Özbozkurt ve Fatma Yeşilkuş’un yazdığı “Organizasyon Nasıl Yönetilir? İş’te Yönetim”adlı kitabı Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya’ya takdim etti.

Tarsus  Ticaret Borsası  Başkanı  Murat  Kaya’ya İlk  Kitap  Takdimi

Ticaret Borsası’ndan yapılan yazılı açıklamada, Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ve Fatma Yeşilkuş’un “Organizasyon Nasıl Yönetilir?” algı yönetimi, sürdürülebilir rekabetin olmazsa olmazı olan bilgi yönetimini, iletişim sürecinde insanın rolüne, kuşak çatışmaları, çok kültürlü örgütsel yapılar, hedef kitle izlenimlerine, kriz çözümlerine odaklanma ve modern toplumların hastalığı strese dayanıklılık konularına değindikleri “Organizasyon Nasıl Yönetilir? İş’ te Yönetim” isimli ilk gelişim odaklı kitabının her iş insanının mutlaka okuması gerektiği ifade edildi.

Özbozkurt ve Yeşilkuş’u tebrik eden Başkan Murat Kaya,  İş’te yönetimin liyakat ve aidiyet hissiyatı ile başladığını ifade ettiği konuşmasında yazılan kitabın günümüzde iş yönetimine değer katacağını kaydetti.

Doçent Dr. Onur Başar Özbozkurt, yeni projelerinden bahsederek, ulusal ve uluslar arası arenada toplumsal, bilimsel ve ekonomik olaylara bakış açısını geliştirme kapsamında kurdukları “Akademi Derneği” nin yapısı hakkında da Başkan Murat Kaya’yı bilgilendirdi.

Özbozkurt, “Olumlu bir kurumsal imajı oluşturma kaygısı sebebiyle, her ne kadar organizasyonun içerisinde, çevrim içi platformlarında veya tanıtıcı faaliyetlerinde misyon, vizyon veya çeşitli politikalar gibi bilgilendirmeler iç ve dış paydaşların görebileceği şekilde yansıtılsa da aslında bu kavramlar görünenden çok daha ötesini temsil eder. Bu durum ise genellikle bir yanıltmacadan başka anlam ifade etmemektedir. Çünkü bu kavramlar çoğu zaman organizasyonel seviyede içselleştirme düzeyine gelememektedir. Bu noktada organizasyonun varlığını sürdürmesini sağlayacak yönetim becerileri ön plana çıkmaktadır. Peki organizasyonları nasıl daha iyi yönetebiliriz. İşte bu sorudan hareketle algı, bilgi, çatışma, kuşak, çeşitlilik, değişim, imaj, kriz ve stratejik olarak yönetilmesinin organizasyonları sürdürebilir kılmada kilit noktalar olduğuna dikkat çekmek amacıyla kapağını dahi özel olarak tasarlattığımız ve tescil ettirdiğimiz bu eseri kaleme aldık” dedi.

Özbozkurt ve Yeşilkuş, kitablarını daha sonra Başkan Murat Kaya'ya takdim etti.