TARSUS YENİ ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI ASLAN’DAN AHİLİK HAFTASI MESAJI

TARSUS-HABER- Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, Ahilik Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.

TARSUS YENİ ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI ASLAN’DAN AHİLİK HAFTASI MESAJI

Ahiliğin, Anadolu kültürünün yüzyıllardır yaşattığı örnek bir yapılanma olduğunu ifade eden Başkan Bektaş Aslan, "Anadolu'da yaşam binlerce yıldır sürmekte. Zengin bir kültüre sahip olan bu toprakların en önemli unsurlarından bir tanesi de Ahilik müessesesidir.

 

Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, paylaşmanın, dost bilmenin, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ve esnaflıkla birleşimidir. Bu anlamda Ahiliğin, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesi olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

 

Ahilik unsurunun günümüzde de yaşatılması noktasında esnaf kurumlarının var olduğuna vurgu yapan Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, "Günümüzde, esnaf ve sanatkarların oluşturduğu kurumlar; Ahiliğin insana değer veren, dayanışmayı özendiren ve adaleti amaçlayan temel ilkelerinden yararlanmakta, insanlığın ortak erdemleri olan sevgi, bilgi, dostluk, adalet ve dayanışma gibi değerlere önem vermektedir. Hacı Bektaş Veli'nin insanı odak bilen değerlerine öne çıkartmaktadır.  

 

Bu noktada tüm esnaf ve sanatkarlarımızın, emeğiyle, alın teriyle çalışan emekçilerimizin Ahilik Haftaları'nı en derin duygularımla kutlarken, ebediyete intikal etmiş esnaflarımıza rahmetler diliyorum" diye konuştu.