TARSUS'DA YERLI MILLI ARPA ÇEŞITLERININ HASADI DEVAM EDIYOR

Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan Arpa demostrasyon çalışmaları sonucunda Bölgemizde yaygın olarak ekimi yapılan Yerli ve Milli Arpa çeşitlerimizin (Ay-Dolunay-Güldeste) hasadı devam ediyor.

TARSUS'DA YERLI MILLI ARPA ÇEŞITLERININ HASADI DEVAM EDIYOR

Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sn. Hayri ERDOĞAN, Teknik Personeller ve üreticilerimizin katılımı ile Çağbaşı Mahallesinde Mustafa Teke İsimli Üreticimizin arazisinde hasadı  yapılan arpa ve verim kalite yönüyle incelenmiştir

Yerli Ve Milli Arpa çeşitlerimiz Yüksek verim  elde edilmesi yanında Hayvan beslenmesinde Önemli bir yeri olan  yüksek saman verimi elde edilmesi yönüyle ve Erken Hasat edildiği için  ikinci ürün tarımına daha uzun yetişme periyodu sağlaması özellikleri ile bölgemiz üreticisinin ilgisini çekmeye devam etmektedir.

Ayrıca Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enst uzmanı Hasan AY’ın Alifakı lokasyonunda deneme parselleri ve yeni Arpa çeşitlerinin Verim ve Kaliteleri incelenmiş ve bölge çiftçimizle önümüzdeki sezon için yeni çeşitlerin ekilişlerini yapmak üzere planlamalar yapılmıştır.  

Tüm üreticilerimize hayırlı ve bol kazançlar dileriz.