BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN “UŞAKLIK’’ VURGUSU

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısında, Tarsus'un il olması için hazırlanan "İl'le de Tarsus'' projesinin lansman etkinliği hakkında konuştu. Başkan Bozdoğan, Tarsus'un geleceği için önem arz eden kampanyaya destek olmayanları hedef aldı.

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN “UŞAKLIK’’ VURGUSU

 Başkan Bozdoğan, "Tarsus'u siyasi emellerine alet edenleri bir kenara bırakırsak, gerçekten bu şehri "bağımsız'' kılmak için kimlerin ne fedakârlıklar yaptığını tarihe biz yazacağız. Bağımsızlık mücadelesi için, başkalarının hükümdarlığı altında yaşamamak için, kendi kararlarını kendileri vermeleri için uşaklık dışında her şeyi öğrenen insanlardan, günümüzde uşaklık etmek için birbirleriyle yarışan insan tiplerine uzanan bir süreç içerisindeyiz." dedi.

 Tarsus Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısının 1. Oturumu gerçekleştirildi. Tarsus'un il olması için düzenlenen İl'le de Tarsus lansmanında, kentin milletvekillerinin, belediye başkanlarının kapılarına kadar davet edilip gelmediği, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından sertçe eleştirildi. Başkan Bozdoğan, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir anısını anlatarak, "Bağımsızlık mücadelesi için, başkalarının hükümdarlığı altında yaşamamak için, kendi kararlarını kendileri vermeleri için uşaklık dışında her şeyi öğrenen insanlardan, günümüzde uşaklık etmek için birbirleriyle yarışan insan tiplerine uzanan bir süreç içerisindeyiz. Bu vahim tablonun ismi siyasetse ve siyaset kişileri bir başka kişinin, bir başka yapının, bir başka düşüncenin uşağı etmişse; o irade onay vermeden adımınızı bile atamıyorsanız, üzgünüm ki; sizlere uşaklık etmemeyi öğretecek bir Mustafa Kemal Atatürk daha olmayacaktır.'' diye konuştu.

BOZDOĞAN ; "DAVETİYELERİ AYAKLARINA KADAR GÖTÜRDÜK"

Tarsus'un il olması için başlatılan 'İl'le de Tarsus'' projesinin Tarsus'un geleceği için çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Bozdoğan, "İl'le de Tarsus kampanyasının tanıtımını, 30 Ağustos günü gerçekleştirdik. Davetiyeleri ayaklarına kadar teslim edilmesine rağmen, "Söz konusu Tarsus ise gerisi teferruattır'' diyenlerin, bu kent için belediye başkanlığına soyunan kukla belediye başkanlarının, bu şehir için milletvekilliğine hazırlanan kukla milletvekillerinin katılım sağlamaktan kaçındığı ve belki korktuğu; buna rağmen Tarsus, Mersin ve ulusal basının, muhtarlarımızın, oda ve dernek başkanlarımızın katılım sağlayarak destek verdiği güzel bir tanıtım etkinliği gerçekleştirildi." dedi.

 BAŞKAN BOZDOĞAN, 'TARSUS'U HALKIMIZLA BERABER VİLAYET YAPACAĞIZ''

Başkan Bozdoğan, "Şunu açık yüreklilikle belirtmek isterim ki, korkuların, korkularınızın bu kente hiçbir faydası yok. Size de hiçbir faydası yok. Tarsus'ta yaşamaktan imtina edenlerin, Mersin'de ikamet edip Tarsus'u siyasi emellerine alet edenleri bir kenara bırakırsak, gerçekten bu şehri "bağımsız'' kılmak için kimlerin ne fedakârlıklar yaptığını tarihe biz yazacağız. Tıpkı Kuvayı Milliye kıvılcımlarıyla başlayan Kurtuluş Savaşı gibi, Tarsus'u halkımızla birlikte vilayet yapacağız ve kurtuluş zaferini ilan ettiğimiz gün geldiğinde, zafer takının altından bugünün korkaklarını geçirmeyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

 BAŞKAN BOZDOĞAN, "AĞALARININ VERDİĞİ KARARLARIN ARKASINDA DURMAYI İŞ BİLİYORLAR"

 

Başkan Bozdoğan meclisten bir gün önce alınan meclis grup kararlarının sosyal medya üzerinden sızdırılmasına yönelik açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi;

 "Tarsus'un kaderini hep birlikte belirlediğimiz meclis toplantılarında alınan kararların kimler tarafından alındığını canlı yayında sizlere aktararak paylaşıyoruz. Peki, bu kararları kimler veriyor hiç düşündünüz mü? Hangi "Mersin'' Milletvekilleri burada alınacak kararları manipüle etmek için telefonlar açıyor, hiç araştırdınız mı? Halkın takdiri ile göreve gelmiş bir seçilmişe, halkın takdiri ile göreve gelen başka bir seçilmişin telefonlar açarak neleri salık verdiğini öğrendim. 10 bin yıllık Tarsus'un kaderi belirlenecek diyoruz, toplantıdan önce gruplardan alınacak kadarları Facebook'a servis eden seçilmişlerle karşılaşıyoruz. İsimleri, sıfatları, partileri ne olursa olsun, bize ders vermek isteyenler nedense hep aynı ayak takımıyla sosyal medyaya bilgiler sızdırıyor, ağalarının verdiği kararların arkasında durmayı iş biliyorlar. Bu kararları sızdıran sözde belediye başkan adayları, sözde milletvekili adayları; sizler Tarsus'a karanlık hesaplarınızla ihanet ederken, bu şehrin vekili olmak için yola çıktığınızda insanların yüzüne nasıl bakacaksınız".

 ÇOĞUNLUĞU CHP GRUBUNDAN OLAN MECLİS ÜYELERİNDEN BAŞKAN BOZDOĞAN'A RED

Tarsus Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesini büyük oranda finanse edecek taşınmaz satışı ile ilgili meclise gelen evrakın komisyona sevk edilmesi teklifi, çoğunluğunun CHP'lilerden oluşan meclis üyelerince reddedildi.

 ÜCRETSİZ DÜĞÜN SALONU YAKINDA HALKIN KULLANIMINA AÇILIYOR

Toplantıda, Tarsus Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulacak olan Düğün Salonu işletmesinin yer tahsisinin ücretsiz, genel diğer gider masraflarının 2 bin 880 TL olarak belirlenmesi oy birliğiyle karara bağlandı. Bu karar ile kentte evlenmek isteyen çiftler, artan yüksek fiyatlı düğün salonlarının yükünden kurtulup bir nebze olsun hafiflemeleri sağlanacak. Düğün Salonu faaliyete geçtiği zaman ilan edilecek numaralarına ulaşarak randevu alınabilecek, gerekli detaylar ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.