İlçe Genelinde Koronavirüs Salgınına Karşı Alınan Tedbirler De Sürüyor

Akdeniz Belediyesi; halk sağlığının korunması ve kent temizliğinin sağlanması noktasında ve ayrıca Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında ilçe genelinde temizlik ve dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İlçe Genelinde Koronavirüs Salgınına Karşı Alınan Tedbirler De Sürüyor

Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından, ilçe genelinde bulunan 65 mahallenin tamamında, belirlenen plan-program dâhilinde temizlik hizmeti, cadde ve sokakların ilaçlı su ile yıkanması, binlerce çöp konteynırının boşaltılmasına 7 gün 24 saat çalışma esasına göre kesintisiz devam ediliyor. 

Günde yaklaşık 400 ton çöp toplanıp şehirden çıkarılıyor

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı diğer ekipler de araçlar yardımıyla bütün ilçe genelinde her gün yaklaşık 400 ton çöpü toplayıp şehirden çıkarıyor ve katı atık bertaraf tesisine taşıyor. Ekipler, ilçe genelindeki tüm sokak, meydan, türbe ve okul bahçeleri ile pazaryerlerini temizleyip, ardından Koronavirüs salgınına karşı dezenfektanlı su ile yıkarken, mobil ekipler de ağırlıklı olarak kırsal mahallelerdeki meydanları, sokakları, cami, okul ve parkları temizliyor.

Tonlarca tarımsal atık toplanıyor, çöp konteynırları dezenfekte ediliyor

Yine salgına karşı çalışmalarına aralıksız devam eden ekipler, çöp konteynırı yıkama araçlarıyla da belirledikleri program dâhilinde 65 mahallede bulunan binlerce çöp konteynırını ilaçlı su ile yıkayıp dezenfekte ediyor. Zaman içinde ömrünü tamamlayan veya zarar gören çöp konteynırlar da yenileriyle değiştiriliyor.

Aralıksız süren hizmet kapsamında, çöp taksiler yardımıyla da insan ve araç yoğunluğunun olduğu kent merkezi ile merkez mahallelerde bulunan cadde ve sokaklarda yer alan çöpler toplanıyor, mini süpürge aracı ile sokaklar temizleniyor.  Tarımsal üretimin yoğun olduğu kırsal mahallelere de ağırlık veren birime bağlı ekipler; tarla, bahçe ve seraların yanına atılan tonlarca tarımsal atığı da toplayıp şehirden çıkarıyor.