İtfaiye Ekipleri Can Ve Mal Güvenliği İçin Gece-Gündüz Görevde

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği ekipleri, gece-gündüz demeden vatandaşların can ve mal güvenliği koruyabilmek için mesai harcıyor.

İtfaiye Ekipleri Can Ve Mal Güvenliği İçin Gece-Gündüz Görevde

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Tarsus Grup Amirliği ekipleri geride kalan 2020 yılı içerisinde 164 ev yangını, 42 işyeri ve 192 araç yangını olmak üzere, toplam 398 yangın olayına müdahale etti.

 

Ev ve işyeri yangını, doğal afetler neticesinde yaşanan kurtarma operasyonları, dağda veya evde mahsur kalan canlıların çıkartılması ve daha pek çok vakada seri şekilde olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri, yangın olaylarının yanı sıra yaralamalı kazalarda da kurtarma operasyonlarına müdahale ediyor.

 

Büyükşehir itfaiyesi, yine 2020 yılı içerisinde Tarsus’ta 200 araç kazası, 518 kurtarma, 41 intihar girişimi vakasına seri şekilde ulaşım sağladı. Ekipler, yıl boyunca 99 tatbikat gerçekleştirdi.

 

Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği Sorumlusu Kenan Demirpolat, “2020 yılını oldukça yoğun şekilde çalışmalar yürüterek geride bıraktık. 2021 yılında da aynı tempo ile faaliyet yürütüyoruz. 1 Ocak-25 Ocak tarihleri arasında 16 ev yangını, 3 işyeri ve 11 araç yangını olayına müdahale de bulunduk. Yeni yılın ilk 25 günlük bölümünde 17 araç kazası ve 18 kurtarma operasyonuna da intikal ettik. Başkanımız sayın Vahap Seçer’in öncülüğünde, Büyükşehir İtfaiyesi olarak tecrübeli ekiplerimizle, Bağlar, Gülek, Yenice ve Çamlıyayla istasyonlarında, günün her saatinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması adına çaba sarf ediyoruz” dedi.