KARGIPINARI KANALİZASYON ŞEBEKE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

MESKİ, Erdemli İlçesi Kargıpınarı Mahallesi Sabahattin Çakmakoğlu, Şehit Yakup Yılmaz Caddeleri ile Nilüfer Sokak'ta bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlayan kanalizasyon şebeke hatlarını daha modern ve kaliteli malzemelerle yeniledi. Çalışmanın tamamlanmasıyla, vatandaşlara uzun yıllar hizmet sağlayacak sorunsuz bir altyapı hizmeti sunuluyor.

KARGIPINARI KANALİZASYON ŞEBEKE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli İlçesi Kargıpınarı Mahallesi Sabahattin Çakmakoğlu, Şehit Yakup Yılmaz Caddeleri ile Nilüfer Sokak'ta bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlayan kanalizasyon şebeke hatlarını daha modern ve kaliteli malzemelerle yenileme çalışmalarını tamamladı. Çalışma sayesinde bölgede yaşayan vatandaşlara uzun yıllar sorunsuz bir altyapı hizmeti sağlanacak.

 

MESKİ Genel Müdürlüğü, muhtelif mahallelerde içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının döşenmesi, yenileme inşaatı, kanalizasyon terfi istasyonları ve içme suyu depoları rehabilitasyonu yapım işi kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

 

Erdemli İlçesi Kargıpınarı Mahallesi Sabahattin Çakmakoğlu, Şehit Yakup Yılmaz Caddeleri ile Nilüfer Sokak'ta bulunan kanalizasyon şebeke hatlarının kullanım ömrünün dolması ve imalatlarının çok eski tarihlerde küçük çaplarda yapılmış olması nedeniyle, bölgede aşırı nüfus artışına bağlı olarak yeterli hizmet sağlanamıyordu. Bunun üzerine harekete geçerek gerekli çalışmaları başlatan MESKİ, eski kanalizasyon şebekelerini vatandaşlara uzun yıllar hizmet sunabilecek daha modern ve büyük çaplarda borular ile yeniledi.