Mersin Büyükşehir, Mahalle Mutfakları İle Sofralara Bereket Olmaya Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin toplam 30 noktada 3,5 TL’ye 3 çeşit yemek sunulan Mahalle Mutfakları projesi, Tarsus’ta da toplam 11 noktada verdiği hizmetle vatandaşların sofralarına bereket oluyor. Hizmet haftanın her günü devam ediyor.

Mersin Büyükşehir, Mahalle Mutfakları İle Sofralara Bereket Olmaya Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal projeleriyle vatandaşlara desteğini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli vatandaşlara sunduğu ve beğeni toplayan sosyal projelerinden biri olan 3,5 TL’ye 3 çeşit yemeğin sunulduğu Mahalle Mutfakları projesi, her geçen gün daha geniş kesimlere ulaşıyor. Başkan Vahap Seçer’in önemsediği proje kapsamında kent genelinde 30 noktada vatandaşlara leziz yemekler sunuluyor.

 

Tarsus’ta 11 noktada yemek dağıtımı yapılıyor

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından 2020 yılı Mart ayında başlatılan Mahalle Mutfakları projesiyle, dezavantajlı mahalleler başta olmak üzere, önemli noktalarda ve devlet üniversitelerinin bulunduğu alanlarda 3,5 TL’ye 3 çeşit yemek dağıtımı yapılıyor. Tarsus’ta da 11 noktada yemekler yurttaşlara ulaştırılıyor.

 

Vatandaş talep etti, tır hizmet vermeye başladı

 

Tarsus’un dezavantajlı yerleşim yerleri arasında yer alan Barbaros Mahallesi’nde, vatandaşlardan gelen talep üzerine Büyükşehir Belediyesi Mobil Mutfak Tırı da hizmet verdi. Mahallenin ana arteri konumundaki yol üzerinde konuşlanan Mobil Mutfak Tırı’ndan hem Barbaros Mahallesi sakinleri hem de yakın çevresinde bulunan diğer yerleşim yerlerindeki vatandaşlar faydalandı.

 

Tarsus’ta Mithatpaşa, Girne, Çağlayan ve Fahrettinpaşa Mahallelerinde sabit noktalarda, Barbaros, Eski Ömerli, Yeşilyurt, Şahin, Öğretmenevi önü ve Kırklarsırtı Mahallelerinde ise mobil araçlarla lezzetli yemekler, hem hafta içi hem de hafta sonu vatandaşlara sunuluyor. Tarsus Üniversitesi önünde bulunan sabit nokta da hafta içi yemek dağıtımı gerçekleştiriliyor.