Ak Partiye Mavi Vatan Ziyareti

Vatan Partisi Mersin il başkanı Ali Rıza Taşdelen başkanlığındaki altı kişilik heyet, Ak Parti il teşkilatını ziyaret etti. Vatan Partisi heyetini Ak Parti il başkanı Cesim Ercik ve yöneticiler karşıladı. Çerçeveli “Mavi Vatan Geleceğimizdir” afişini Ercik’e takdim eden Taşdelen, Mersin ve ilçelerinde yürütülen “Mavi Vatan Kampanyası”nı anlattı. Daha sonra heyetler arasında şu konuların altı çizildi.

Ak Partiye Mavi Vatan Ziyareti

Türkiye dik durdu, Mavi Vatan kuşatmasını yardı. Bu tür milli konularda dik durmak önemlidir ve hassas olan herkes işbirliği yapılmalıdır. Mavi Vatanımız için araştırma gemilerimiz, savaş gemilerimiz, birçok filika, savaş uçaklarımız alandaydı. Bu durum karşı tarafın yapacağı kışkırtmalar için önleyici oldu.

KKTC’nin tanınmasının zemini oluşmuştur. Türkiye Abhazya Cumhuriyetini tanımalı, Rusya ise KKTC ‘ini tanımalıdır.

Cumhurbaşkanımızın BM 75. Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmadaki “Asya vurgusu” tarih önemdeydi.  

Milli meselelerde sık sık bir araya gelinmeli, ortak tavırlar ortaya konulmalıdır. Ayrıca daha güzel bir Mersin için fikir alışverişinde bulunulmalıdır.

Ziyaretten çok memnun olduklarını belirten AK Parti il başkanı Cesim Erçik “Partinizin ve Genel Başkanınızın Milli konularda izlediği vatansever politikayı yakından takip ediyoruz. Mavi Vatan kampanyanızı destekliyoruz. Ziyaretiniz bizi çok mutlu etti. En kısa zamanda iadeyi ziyaret yapacağız” dedi.