Sevgi Kavşağı, Scada Merkezi İle 7/24 İzleniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mersin’in tüm katlı kavşaklarını Veri Tabanlı Denetim ve İzleme Sistemi (SCADA) Merkezi ile 7/24 izliyor.

Sevgi Kavşağı, Scada Merkezi İle 7/24 İzleniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mersin’in tüm katlı kavşaklarını Veri Tabanlı Denetim ve İzleme Sistemi (SCADA) Merkezi ile 7/24 izliyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı 87 günde tamamlanan ve trafiği büyük ölçüde rahatlatan Sevgi Katlı Kavşağı da SCADA üzerinden izleniyor.

 

Sevgi Kavşağı, SCADA sistemi üzerinden izleniyor, olası su baskınlarının önüne geçiliyor

 

Yağışlı havalarda kavşak altında biriken yağmursuları pompalar yardımı ile SCADA Merkezi üzerinden 7/24 online olarak izlenerek, yol güzergahındaki trafiğin akışını etkileyen olası taşkınların önüne geçiliyor. Pompa istasyonunda 3 adet 13 kw gücünde dalgıç tipi pompa bulunuyor. SCADA Merkezi izlenen seviyelerin çok yüksek olması durumunda veri tabanına giren seviye alarm vererek, operatörü uyaracak. Sistemde oluşabilecek sorunlar anında SCADA Merkezi’ndeki operatörler tarafından gözlemlenip alarm ve uyarı bilgileri sonucunda pompaların devreye girdiği otomasyon sistemiyle yağmur suları bertaraf ediliyor.

 

MESKİ SCADA Merkezi personeli Sabahattin Baynal, “Mersin Büyükşehir Belediyemiz’in yapmış olduğu Sevgi Katlı Kavşağı’nda aşırı yağışlarda oluşabilecek su taşkınlarını ve seli önlemek adına SCADA Merkezi’nde kontrol ettiğimiz pompalarımız sayesinde, alt geçidimizi kullanan vatandaşlarımızın daha konforlu ve keyifli bir sürüş sağlamalarını hedefliyoruz. SCADA Merkezimiz’den 7/24 takip ettiğimiz bu sistemimiz Mersin’deki tüm katlı kavşaklarda mevcuttur” dedi.