Yenice Hazırlık Kursu Öğrencilerine Soru Bankaları Dağıtıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 8. sınıfta okuyan ve Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) hazırlanan öğrenciler için geçtiğimiz yıl ilk kez Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesinde açtığı kurs merkezi, bu yılda çalışmalarına devam ediyor.

Yenice Hazırlık Kursu Öğrencilerine Soru Bankaları Dağıtıldı

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesi Yenice LGS Kurs Merkezi’nin hizmetlerinden faydalanacak öğrencilere, destekleyici soru bankaları kitaplar dağıtıldı.

 

Yenice Kurs Merkezi Sorumlusu Okan Aslan ve görevli öğretmenler, Yenice merkezin yanı sıra çevresinde bulunan diğer yerleşim yerlerinde yaşayan öğrencilere matematik, fen bilgisi, Türkçe, sosyal bilgiler, İngilizce, din kültürü ve sınava yönelik tüm dersleri kapsayan soru bankalarını öğrencilere teslim etti.

 

Yeni binasında hizmet verecek

Geride kalan eğitim döneminde pandemi nedeniyle uzaktan eğitim veren Büyükşehir Belediyesi Yenice LGS Kurs Merkezi önümüzdeki günlerde yeni binasında hizmet vermeye başlayacak.

 

Bayboğan Eğitim Vakfı ve Çağ Üniversitesi Kurucusu merhum Yaşar Bayboğan adına yapılan ve dönemin Yenice Belediyesi’ne tahsis edilen ve daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Atatürk Caddesi üzerindeki 4 katlı yurt binasının, kurs merkezine dönüştürme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Çalışmaların en kısa süre içerisinde tamamlanması hedefleniyor.